Agern
Fantasien starter her

Agern

Agern er en af de frøkapslaer du kan finde i skoven, men det er ofte nødvendigt at foretage en form for bearbejdning før anvendelse i dekorationen for at den ikke skal falde af senere.

Det er bedst at de sidder fast på frøkapslen, så vi har stilken til at fæstne med. Det kan måske være nødvendigt at lime agernet fast til kapslen.


Den anden dag jeg var i skoven så jeg en der var skåret over. Det vil jeg overveje at gøre med nogle til den næste dekoration. Hvis vi samler nogle agern uden kapsler så tror jeg det er vigtigt at vi får sat et stykke ståltråd fast i agernet måske med lidt lim på før den tørre helt. Når den lige er indsamlet er skallen blød og når den er tørret er den hård.


Sådan ser vi ofte agerneren når de er faldet ned i efteråret.

Agern ligner lidt nødder. Nogle gange kan vi være heldige at agern nødden sidder fast på piben. Piben sidder som regel sammen 2 og 2. En eller 2 agern er måske hæftet på piben. De har det med at falde af så jeg vil foreslå at agernet limes på piben. Det kan være at det kræver at du måske har behov for at samle en hel del nødder og en hel del piber.

Prøv engang at skære en nød over. Jeg synes selv at nødden har et fint struktur inde i nøddens kerne. I tilfældet at du ønsker at skære nødden over så tænk lidt på hvordan du snitter i nødden og eventuelt efterfølgende limer nødden på piben. Der med mener jeg at det har ingen formål at vi snitter den fint men vender snittet nedad når vi sætter nødden og piben i dekorationen. Det skal naturligvis vende sådan at vi kan se det fine struktur eller mønster.

Der er to fordele ved at lime agern fast på piben. Piben har en lang pibehals som gør det nemmere at fastgøre den i dekorationen.

En anden fordel er agern har med at falde af. Måske ikke lige med det sammen. Sådan er naturen skruet sammen det er fordi agern er en frugt som skal sørge for nye agern.

    kreatit.dk
    10290191