Sakse og knive
Fantasien starter her

Sakse og knive

Når vi skal lave dekorationer har vi brug for flere forskellige typer af sakse. Knive har vi også brug for når vi laver DEKORATIONER.

Beskrivelse

Når vi skal lave dekorationer har vi brug for flere forskellige typer af sakse.


Vi har brug for en grensaks, en saks som kan klippe i stof, sidst men ikke mindst en lidt kraftig saks som er god til at studse dekorationen. 

Jeg bruger 2 slags knive, den ene er på størrelse med en urtekniv. Den anden er på størrelse med en brødkniv.

Anvendelse

Først og fremmest har vi brug for en grensaks til at klippe grene med når vi laver dekorationer eller når vi skal indsamle materialer til dekorationerne. Nogle gange kan det anbefales at bruge høgenæb for større grene, der skal deles op i mindre mere transportvenlige grene.


En saks til at klippe i stof, fordi vi af og til laver sløjfer som skal klippes til. Denne saks kan også være god til at klippe snore eller bast over med når vi enten binder en buket eller når vi til jul måske pynter en urtepotte med julestof som skal fastholdes af en snor. Nogle sakse kan vi også bruge til at findeling eller studsning af mindre pyntegrønt med mere.

En lille kniv til at tilskære eventuelt lyset til DEKORATIONER. En lille kniv bruges også til at skære stilke skråt af med. På denne måde kan de lettere stikkes ned i eksempelvis oasis. Samtidig så er der blomster som har godt af at vi skære et lille stykke af stilken.Grunden er at blomsten gennem stilken er bedre til at suge vandet op, og dermed holder blomsten også længere.

En anden større kniv anvendes til eksempelvis at skære oasisen til i form. Nogle har en kniv til at dele leret med, dertil bruger jeg bare et stykke ståltråd.  

Farver

 
Det kan være lige meget hvilken farve de har bare de kan klippe det de skal.

Andet

Når vi tager ud i skoven for at finde materialer til vores DEKORATIONER, så er der en meget vigtig regel. Det som regel kun det som allerede ligger ned på jorden, vi har lov til at tage med hjem.  

    kreatit.dk
    11801525