Blomsterbinding

Der er altid en glæde ved at give og modtage en dekoration

Tilbage

 

At sætte lys på spyd

 

Kan vi ikke finde adventslys i den ønskede farve eller er de udsolgt så er der ingen grund til at gå i panik. Vi kan sagtens selv sætte spyd på lysene.

 

Det kan enten gøres i form af en lysmanchet med spyd eller ved simpelthen at sætte et stykke elefanttråd op i lyset.

 

Det er vigtigt at opvarme elefanttråden kraftigt. For at sikre at tråden sidder lige op i tråden kan bordpladen være til hjælp ( Husk eventuelt underlag på træbordplade) og lyset presses lodret ned over tråden.  

Sådan sætter du lys på spyd

 

Sådan sætte du lys på spyd er stedet hvor du kan finde fremgangsmåden
for selv at sætte lys på spyd i tilfælde at du ikke kan finde et lys med
den rigtige farve til adventskransen.

 

1. Start med at vælge det lys som du ønsker at sætte spyd på.

 

Dernæst skal længden nøje afmåles

 

2. Dernæst skal vi have nøje afmålt længden på ståltråden som skal danne spydet. Husk at vælge elefanttråd eller kraftigere, da alt andet er for blødt et ståltråd.

 

Det er et vurderingsspørgsmål med en fingerregel er at det ca. skal have den dobbelte længde af det som du ønsker at skal stikke uden for. Se på billedet hvor jeg viser hvor meget jeg ønsker skal være spyd og hvor meget jeg ønsker at der skal fæstnes oppe i selve lyset.

 

Tid til afklipning af ståltråden

 

3. Nu er tiden kommet til at vi klipper ståltråden over. Er ståltråden for svær at bide over på en gang, så vil jeg anbefale at vi laver et mærke på ståltråden. Er mærket så stor at det måske ca. halver ståltråden så vil jeg anbefale at vrikke lidt med ståltråden, som så til sidst kan brække over.   

Vi skal nu varme ståltråden op

 

4. For at kunne fastgøre spydet op i lyset så er vi nød til at varme ståltråden op. Det gør jeg her over flammen fra et levende lys, i dette tilfælde kalenderlyset som aligevel står tændt. Til at starte med brugte jeg de bare hænder, men fortrød inden der var gået alt for lang tid. Grunden er at ståltråd bliver temmelig varmt så husk lige at gøre det med en tang.  

 

Så er tiden kommet til at lyset skal have spydet sat fast

 

5. Nu er tiden kommet til at lyset skal have sat spydet fast på lyset. Det gør vi simpelhen ved at stikke den MEGET varme ståltråd ca. halvdelen op i den nederste del af lyset. Sørg nu for at den sidder i midten. Det skal ikke være så svært for det fremgår som regel nemt hvor midten er i bunden af lyset.  

 

Jeg har her vist hvordan vi kan sætte et lys på spyd, men til en adventskrans har vi behov for 4 lys på spyd. Når jeg har fundet ud af hvor langt ståltråden skal være vil jeg naturligvis klippe alle 4 ståltråd af på en gang. En for en vil jeg dernæst varme dem op over det levende flamme og fast gøre dem en for en. Så de alle 4 lys har fået spyd på samtidig.

 

Nu er lysene klar til at blive sat fast på advendskransen.  

 

 

Siden er opdateret den 25-10-2020