Blomsterbinding

Der er altid en glæde ved at give og modtage en dekoration

Tilbage

Vikle tråd - anvendelse til fremstilling af dekoration

Kategori: Blomsterbinding - Redskaber - Vikletråd

Beskrivelse: Søger du information om vikle tråd og hvordan du kan bruge vikle tråd i forbindelse med dekorationer. Se lige her.

 

KøbBeskrivelse

Vikle tråd er en metaltråd som er enten meget blød eller så en meget tynd tykkelse.

Anvendelse

Kranse: Vikle tråd anvendes oftes i forbindelse med binding af kranse. Det vil sige at vi med vikle tråd binder de enkelte materialer fast på halmkranse, oasiskranse, grenkranse eller andet materiale. Når vi binder diverse materialer fast til kransen så vælger vi ofte grøn vikle tråd, da den metal tråd forsvinder næsten væk i bunddækket.
De øvrige vikle tråde kan anvendes til at give slutresultatet endnu et løft. Det vil sige at vi kan vikle den ønskede vikle tråd i den ønskede farve og vikle let rundt om den færdige bundne krans. Når jeg siger let vil det sige at vi ikke strammer ståltråden så meget at det ødelægger kransens pyntemateriale. Farven vælger vi udfra, hvordan det færdige resultat skal se ud.
En anden metode er naturligvis at anvende vikle tråden til at dekorere en bestemt type materiale. Eksempelvis at vikle en guld tråd rundt om alle anvendte grankogler. Her vil jeg ikke vikle mere vikle tråd rundt hele kransen, men nøjes med et enkelt materiale.

Buketter og borddekorationer: Her bruger vi vikle tråd til at dekorere de enkelte materialer, hvis de lige skal pyntets lidt op så de ser lidt mere eksklusiv udseende.

Farver

Du kan købe vikle tråd i mange farver:

Den normale tynde vikle tråd findes i 4 farver:
Grøn
Guld
Sølv
Bronce

Den bløde tykke vikle tråd findes i mange farver:

Rød
Grøn
Sort
Lilla
Blå

Andet

Siden er opdateret den 19-12-2022