Børnefest

Fødselsdagfest - farver og striber

Tilbage

 

Høvdingebold

 

Høvdingebold er en børnefestleg.Disse nedenstående regler er en forkortet version af tv-reglerne til DR1´s høvdingebold. Reglerne tager højde for at høvdingebold skal kunne spilles på så mange forskellige steder som muligt, samt at alle spillere er i aktion så lang tid som muligt.

 

Høvdingebold et et sjovt og hurtigt boldspil, der fremmer bevægelse, koordination, smidighed, boldkontrol, kaste- og gribeegenskaber samt kondition krydderet med sjov og ballade.  Høvdingebold er et spil, der i høj grad kan spilles af alle.

 

Spillets formål:

 

Det gælder for hvert hold om at kaste eller gribe bolden på en måde, så ale spillerne på det modsatte hold dør.

 

Hvordan dør vi?

 

Vi dør når modstanderen rammer os med bolden. Vi dør også når modstanderen griber vores bold. Når en spiller er død, skal spilleren gå ned i sin egen høvdings høvdingefelt, hvorefter spilleren fortsat kan forsøge at skyde modstanderholdets markspillere. Når alle markspillere på et hold er døde, træder høvdingereglen i kraft. Det vil sige at høvdingen skal nu overtage markspillerenes plads i marken. Når så han/hun også bliver skudt eller grebet ud er kampen slut. 

 

Banen

 

Den optimale høvdingeboldbane er på størrelse med en volleyballbane (18 x 9 m). I hver ende markeres en linie 1,5 m i afstand fra enden. Dette felt er høvdingefelt (1,5 x 9m). Ligeledes skal der markeres 2 linier 1,5 m fra midterlinjen.Disse linjer er Angrebslinierne.  

 

Linier

 

Spillerene må ikke overtræde cenerlinien og linien ind til høvdingefeltet. De må dog gerne træde på den. Ved spilstart, efter indledenede. Sidelinier og baglinier må kun overtrædes ved spilstop for at hente bolden.

 

Holdet

 

Holdet består af 6 markspillere og 1 høvding på hvert hold.Hertil kommer 1-2 udskiftningsspillere, som kan erstatte spillere ved skade eller i næste kamp. Normalt er det ikke muligt at spille med udskiftere. Men kan eventuelt aftales så det er ens for hvert hold.

 

Spillet

 

Der spilles 2 sæt  

Siden er opdateret den 09-10-2020