Kryds åen
Fantasien starter her

Kryds åen

Kryds åen er en børnefestleg. Denne BørneFestLeg går ud på at komme fra A til B ved at bevægge sig på træklodser, paptallerkner, brædder med mere. Kan bruges som post i en skattejagt med poster eller orienteringsløb med poster.

Materialer :
3 træklodser pr person, der er store nok til at stå på, eventuelt klodser skåret ud af kraftige bjælker. Det kan også være paptallerkner, dåser. Kridt eller snore som markering af start og mållinie.

Er det nødvendigt at dele deltagerene op i hold vil jeg synes at det er en god ide at give holdet en træklods pr. person + 1. Det vil sige at er deltagerne delt op i gruppe af 4 personer så skal de have 5 træklodser.

Inde/ude: 
Jeg synes at den helt klart høre hjemme udendørs. Men Indendørs i en stor idrædtshal eller en større gildesal kan da også lade sig gøre. Da vil jeg måske foretrække kun paptallerkner. Grunden er at de andre materialer måske kan ridse gulvet.

Sted:
Kræver en del plads og et forholdsvis plant sted. I en skolegård. På sportspladsen. På en lukket eller blind vej (utrafikkeret vej).

Bemærk
Er der forholdsvis mange som skal deltage kan vi overveje at dele deltagerne op i grupper.
Er deltagerne delt op i grupper vil jeg synes at alle skal krydse åen samtidig.
Kryds åen minde om legen -gå på træklodser.

Antal 0-100 deltager.
Alder 0-50 år
Varighed: Ikke angivet på grund af at den der først kommer i mål har vundet. Er det gruppeopdelt er det, det hold/den gruppen som først får den sidste deltager i mål har vundet.

Selve løbet:

Hver deltager får nu 3 stk. træklodser er børnene lidt små kan du erstatte træklodserne med 3 stk. paptallerkner. Alle stiller bag startlinien. Startlinen kan være et stykke snor i græsset, en kridtstreg på fliser eller på vejen (det er bedst en lukket vej eller en utrafikkeret vej, evt. en skolegård) Når starten går skal alle gå hen mod mållinien på træklodserne  /paptallerknerne. Deltagerne skal når starten går ligge deres træklodser/paptallerkner på jorden foran dem selv i forlængelse af hinanden og derefter træde på dem. Den ene klods/paptallerken som er i overskyd, ligges nu foran. Nu træder deltagerne ned på den sidste træklods/paptalllerken , hvorefter deltagerne skal bukke sig ned og tage den første træklods/paptallerken op. Denne træklods/paptallerken er vigtigt til nu kan børnene forstætte mod mållinien. Nu skal deltagerne forsætte med at ligge en træklods eller paptallerken foran sig og efterfølgende samle den bageste træklods elller paptallerken op helt hen til og over mållinien. Den som kommer først i mål har vundet.

Gruppe eller holdløbet

Alle stiller bag startlinien. Startlinen kan være et stykke snor i græsset, en kridtstreg på fliser eller på vejen (det er bedst en lukket vej eller en utrafikkeret vej, evt. en skolegård). Når starten går skal alle gå hen mod mållinien på træklodserne /paptallerknerne.

Den deltager har som står forest skal nu tage sin træklods og ligger den ved startlinien og træder på den. Den næste deltager giver den første deltager sin træklods, som tager den og ligger den ned foran ham/hende, hvorefter han nu kan gå over på den og deltageren bag ham stiller sig på den frie træklods bagved. Næste deltager giver igen første deltager sin træklods som den første deltager nu kan træde på og deltageren træder op på den sidste ledige plads. til at starte med går det godt med at få afleveret træklodsen til den foreste deltager, men er der mange i hver gruppe kan det være nødvendigt at træklodsen vandre op gennem rækken før den tilsidst kan blive lagt ned og efterfølgende trådt på. Nu er er det så menigen at den sidste person skal sørge for at den første person har noget at træde på . Når den første person er nået målet er det ingen sag for resten af holdet/gruppen at komme i mål.

Det hold eller gruppe som kommer først i mål har vundet.

For de lidt større børn og som har en god ballance kan der enføres at dem der træder ved siden af eller rammer jorden skal enten starte forfra eller gå 2 meter tilbage.

    kreatit.dk
    11782337