Børnefest

Fødselsdagfest - farver og striber

Tilbage

Titel: Forslag til Sørøver temalege

Kategori: Børnefest - Børnefødselsdag - Temalege - Sørøver

Her på KREATIT.DK finder du festlege, som du kan forbinde med en børnefødselsdags fest med sørøver som tema.

 

Festlege

 

Det er nærliggende at lave en skattejagt.

 

Rasmus har holdt fødselsdagsfest - sørøverfest eller piratfest. Der var også en skattejagt med poster. Skatten havde jeg gravet ned i urtehaven. Jeg havde brugt en gammel kagedåse. Det var et kæmpe hit. Har du ikke en urtehave så kan det måske være sandkassen. 

 

Post 1 - Navn.

 

En hver pirat eller sørøver har et sjovt navn. Dertil har jeg fundet en hjemmeside, som når vi skriver børnenes navne ind, returnere et piratnavn.

 

Hjemmesiden er http://gangstaname.com/names/pirate

 

Skriv nu alle navnene på dem som kommer med til festen. Jeg klippede ekstra glaspynt ud. De fik 2 huller hver. Dertil forstærkede jeg hullerne med hulforstærker. Trak en snor i gennem hullerne og bandt en knude. Bagpå skrev jeg børnenes navne og foran deres piratnavne. De synes at de nu var rigtige seje med seje navne.

 

Post 2 - klap.

 

Når vi ser film med pirater er der næsten altid en med klap for øjet. Alle børnene fik nu en klap for øjet. Jeg havde selv lavet en klap. Det havde jeg gjort med noget sort papir. Jeg havde lavet et skabelon på frihånd. Denne havde så fået 2 klip i hjørnet med en hultrang. Hver hul har fået 2 hul forstærkere klistret på. I gennem hullerne har jeg trukket elestiksnor.

 

Post 3 - Hat.

 

Her har jeg sat børnene til at folde en avishat, som symbol på en pirathat.

 

Post 4 - Overskæg.

 

Alle pirater har overskæg. Jeg købte nogle billige overskæg i 10 kr. butik. En sort ansigtsmaling kan også gøre det.

 

Post 5 - Planken ud.

 

Når vi ser en piratfilm så skal alle fangerne gå planken ud. Dertil brugte jeg 3 til 4 træstubbe, ovenpå lage jeg en planke. På den lokale skole lånte jeg nogle stave som havde en form for pude i den ene ende. Så skulle børnene deles op i 2 hold. Hver hold skulle tage opstilling bag den ene eller anden ende af planken. Det første i hver hold bliver udstyret med en pude eller denne stav med en form for pude i den anden ende.

 

En fra hver hold gå nu op på planken og ind på midten. Her mødes og nu gælder det om at vældte modstanderen ned fra planken.

Sørøver

Poster sorover

Siden er opdateret den 19-12-2023