Fantasien

Kreativiteten og fantasien starter her

Tilbage

Titel: Strikkelise eller hestetømmer - Tæppefremstilling med strikkelise

Kategori: Fantasien - Kreative hobby ideer - Strikkelise - Tæppe

Beskrivelse: Det er muligt at fremstille et tæppe ved hjælp af strikkelise. 

 

Rundt tæppe

Ideen er den at du begynder i midten, og syr strikketøjet sammen i form af en kæmpe spiral. Hvor lang du har behov for at strikke er naturligvis afhængig af, hvor stor et tæppe du ønsker. Start med at stikke en meget lang stykke. Med jævne mellemrum vil foreslå, at du prøver at samle snoreren sammen til denne spriraltæppe. Bare for at danne et indtryk af hvor stor tæppet er.

Små runde cirkler

En anden ide er at fremstille et tæppe bestående af en lang række mindre runde spiraler i forskellige farver. Lidt som patchwork. I stedet for firkanter er tæppet sammensat af en helt masse spiraler, som er syet sammen i 2, 3 eller 4 verdenshjørner alt efter om de sidder i et hjørne eller i kanten eller inde i midten.  

Flettet tæppe

Lav eksempelvis 3 lange snore med stikkelise i 3 forskellige machende farver. Det kan eksempelvis være hvid, grå og sort.  

Når du har strikket 3 mega lange snore, så skal de flettes. Efter at have flettet en lang fletning, så samles den til en spiral.

Løber af firkanter

Vi kan naturligvis også lave et tæppe af firkanter. Eksempelvis hvis firkanterne skal være 10 x 10 cm, så venter du for hver 10 cm. Det er selvfølgelig også muligt at laver striber. Det kræver bare at der er strikket flere farver på strikkelisen. Når du så har til pas mange firkanter, sy du dem sammen. Det kan være en fordel at sy dem sammen først 2 og 2. Så 4 og 4. Dermed er det muligt at finde ud af, hvor mange firkanter der skal laves.

 

 

 

 

Siden er opdateret den 17-08-2023