Krabbe
Fantasien starter her

Krabbe

Tage på krabbefiskeri kan være meget sjovt.

Krabber kan vi fange ved moler, kanten af havnebasinet, eller på badebroen. Hvilken dag der er bedst at fange krabber på ved jeg ikke lige, men jeg tror at vandtemperaturen har noget at sige. Kold vand - mindre aktiviteter og dårlig for fangst.

Hvis I vælger at tage til havnebasinet for at fange krabber, så kan jeg anbefale at kikke forbi en nærliggende strand. Grunden er at krabber elsker blåmuslinger. Husk at de skal være lukket. Knus dem inden brug. Husk at tage en sten med til at knuse dem med. Lad nu være med at knuse en hel masse og så tage afsted. Tag eventuelt lidt saltvand med, så de kan forblive friske, Eventuelt en sten med hul i. Det kan være en fordel at have husket gummistøvler, så det er muligt at gå ud i vandet efter muslingskaller.

Huskeliste

  • 3 spande eller plastikbaljer eller firkantet beholder af en given størrelse. 1 til krabber, 1 til fisk eller andre dyr, 1 til madding.
  • papir og blyant så vi kan skrive ned hvormange krabber og andet vi fanger denne dag
  • fiskenet til at tage ind under krabberne, hvis de skulle falde af.
  • En fiskestang naturligvis. Det er muligt at købe nogle små fiskestænger af plastik med et lille fiskehjul på. Det er også muligt at tage en lang lige pind, hvorpå der bindes en snor. Husk at snoren heller må være for lang end for kort. Nederst på snoren bindes nu en tøjklemme fast. Tøjklemmen bruges til at holde fast på blåmuslingen med madding på.
  • Husk evt. at tage en møtrik med eller en sten med hul i. De kan hjælpe hvis der er strøm og muslingemadningen vejer for lidt. 
  • Husk at tage ekstra klemmer med.


    kreatit.dk
    11572134