Rulle æg
Fantasien starter her

Rulle æg

Her på KREATIT.DK kan du her finde påskelegen "Rulle æg". Det er en påsketradition.

Hver deltager får et æg (hårdkogt æg med skal på), det er vigtigt at alle æg har fået lige lang kogtid. Husk at skrive navn på - så du sikker på at det er den rigtige som vinder. Det kan eventuelt kun være et bogstav i stedet for hele navnet. Legen går ud på at finde en god bakke, som nok ikke er for stor. Alle deltager stiller sig oppe på toppen af bakken, husk at få afstand til hinanden. På skift ligger hver deltager sit æg på toppen af bakken så den kan rulle ned ad bakken. Det æg som kommer længst har vundet. 

Hvis der er flere æg som er overlevet, kan der eventuelt trilles igen. I tilfælde at en ny vinder skal kåres så kan enten den første spiller udelukkes for at deltage i næste konkurrence. Det er også muligt at vedkommende kan deltage, men ikke vinde igen. Det vil sige vinder han/hun igen så er det spillleren på den næstlægste distance som vinder 2. runde.

I tilfælde at der er rigtig mange som skal deltage, vil jeg foreslå at der tilles æg i gruppe. Det vil sige deltagerne deles op i lige store gruppe. Hver gruppe skal kæmpe om at når længst. Det er også her vigtigt at hver deltager starter samme sted. Når alle har trillet deres æg, så er det muligvis alle som har vundet deres gruppe, som skal kæmpe mod de andre vindere i en sidste og afgørende runde. Det er også muligt at hver vinder får målt deres vinderæg. Den som har nået længst har fundet.

2 kegler kan eventuelt fungere som startområde. Så er vi sikker på at alle har samme vilkår. Triller æggene kun ene af gangen så kan de umuligt støde ind i et æg og dermed. 

I stedet for at løbe og måle hver gang så kan deltager som har nået længst blive liggende.  Med mindre at vi har en lang snor som markere længde på det førende æg. Så vil efterfølgende æg ikke blive stoppet af et tidligere æg.

Inden kampen går igang er det vigtigt at tage stilling til, hvordan der skal findes en vinder. Derud over er det vigtigt at alle deltagere forstår reglerne inden der trilles.

Tips!

Tag eventuelt et flag med alle deltagernes navne på. For hver gang der trilles markeres. Hvis alle deltager kan få lov til at få 3 forsøg, vil jeg foreslå at der er 3 flag med deltagernes navn på. Så flaget som der markere den længste afstand blive stående.  

    kreatit.dk
    11731613