Skattejagt
Fantasien starter her

Skattejagten

Her på KREATIT.DK finder du påskelegen, som jeg kalder Skattejagten.

"Skattejagten" er jagten på påskeharen i forklædning.

Det kan godt være, at vejret lige skal tjekkes først. Høj solskin kan godt være et problem, hvis chokoladeægene skal ligge meget længe ude i solen. Det kan jo selvfølgelig erstattes af lige så mange påskeæg i pap.

Ideen er at en eller flere personer, går tur ud i haven. På turen rundt i haven så gemmer den eller de personer nogle påskeæg. Der skal tages hensyn til børnenes alder. Det vil sige er børnene små, skal æggene være synlige. Er børnene 7-10 år må de godt være delvis skjult. Ældre børn kræver meget skjulte chokoladeæg.

HUSK - det skal være det SKAL være chokoladeæg/påskeæg, som er pakket ind i papir. Børnene skal ikke spise chokoladeæg og/eller påskeæg med jord på.

Med ordene "Påskeharen har meld sin ankomst" eller "mor og far har set påskeharen" eller "Jeg har set påskeharen luske rundt i haven" så starter jagten.

Alle børne vil da straks efter skynde sig ud og lede efter påskeæg i haven. Er der store aldersforskel, så vil jeg foreslå at sende børnene ud af 2 eller grupper. Først dem som er yngste. Dernæst de lidt ældre og sidst de ælste. Der må gerne være lige mange æg, til hver hold. De yngste vil så finde de æg der er let at finde. De kan eventuelt have fået besked på at de skal finde 10 æg - og kun 10 æg. Måske skal en voksen gå med ud. Han eller hun kan måske også sørge for at alle får LOV til at finde et æg. En kurv bliver brugt til indsamlingen.

1. hold kommer ind - andet hold bliver sendt ud. Nu er æggene lidt sværre at finde. Kurven bliver igen fyldt af 10 æg. Her kan det også godt være en god ide at sende en voksen med, som kan sørge for at alle får LOV til at finde et æg.

2. hold kommer ind - 3. hold og sidste hold bliver sendt ud. Æggene vil nu være godt gemt. Her tror jeg godt at de store børn kan finde ud af at skiftes til at finde de 10 næste æg. En voksen kan måske bare bære kurven til æggene.

Værterne kan selv bestemme hvor mange æg der skal findes. At give alle børn LOV til at finde mindst 1 æg hver, gør at der formentlig ikke vil være nogle børn som er kede af det.

Til sidst deler børnene ligeligt mellem alle fundne påskeæg.

    kreatit.dk
    11737925