Sneskulpturer
Fantasien starter her

Sneskullpturer

Her på KREATIT.DK finder du inspiration til sneskulpturer. Det vil sige figurer og former lavet af sne.

Når børn leger i sneen så er det, som regel for at bygge snemænd. Men sådan behøver det ikke at være.

Jeg skal gerne komme med ideer til sneskulpturer som børnene kan lave i sneen.

Skyskulpturer. Skyen kan laves af 2 til 3 halvstore snebolde.

 • Vandskulptur, Her vil jeg skabe en bølge ud af en eller 2 ca. 40 til 50 cm store snebolde. Efterfølgende skal den så graves noget af snebolden væk så den til sidst ligner en bølge.

 • Træskulptur. Her vil jeg lave nogle snebolde (2-3 snebolde), som skal stables ovenover hinanden. De skal danne selve stamen til et træ. Nu triles der endnu en snebold, som er af passende størrelse så det kan blive en snetrækrone. Det kan være som en hel sneboldt eller hakket over med skovlen til en halv snebold.

 • Ildskulptur. Her forestiller jeg mig en sneskulptur som ligner en flamme. Start med at trille en stor snebold. Oven på ligges endnu en snebold som er lidt mindre. En tredje sneboldt ovenover, der er mindre. Nu tager jeg noget løst sne og forbinder sneboldene sammen. Øverst skal der spidses til, så det ligner en flamme på et starinlys.

 • Solskulptur.Her forestiller jeg mig en stor snebold. For at vise solens udståler, så forestiller jeg mig nogle firkantet sneblokke, som er delt diagonalt.

 • Måneskulptur.En stor snebold som tilskæres så den kommer til at ligne en måne med næse og mund. Det skal være så vi kan se forskel på en bølge og en måne.
 • Iskrystalskulptur. Her vil jeg tage en stor snebold. Efterfølegende vil jeg tage en ske eller grydeske og at hakke løs på den. Så vil den muligvis gå i stykker så det kan ligne isforskruninger.

 • Lynskulptur. Her vil jeg først lave en stor snebold. Efterfølgende vil jeg skære med en skovl af de 2 sider, så der til sidst står en stor flad cirkel. Nu vil jeg så med at ridse et lyn ind i cirklen. Når jeg er tilfreds med lynet, vil jeg begynde at skære det ud af cirklen. Det er nok bedst at lynet har en ok størrelse. Husk måsk at det vil være godt med en god bred fod for neden som støtte.

 • Tandhjulskulptur. Her vil jeg først lave en stor snebold. Efterfølgende vil jeg skære med en skovl af de 2 sider, så der til sidst står en stor flad cirkel. Midten af denne cirkel vil jeg så lave et hul. Dette hul vil jeg ikke lave for stor Må vil jeg med at bruge skaftet af min grydeske. lidt efter lidt gøre hullet større. Efterfølgende kan vi ridse tænder langs kanten, så vi til sidst har lavet et tandhjul.
 • Dyrskulptur. Her kan udgangspunktet være en stor snebold, en række af snebolde, 2 til 3 snebolde ovenpå eller ved siden af hinanden. Snebolden eller sneboldene skal danne grundlag for et dyr. Efterfølgende så tilføres løst sne til at binde sneboldene sammen som en stor enhed. Der efter kan der eller fjernes sne til enheden, så den tilsidst fremstår som den eller det dyr vi havde tænkt på
  • kreatit.dk
   11729282