Æbleskiver
Fantasien starter her

Æbleskiver

Æbleskiver er noget som vi spiser i sammen med vi drikker gløgg.

Siden 1600-tallet har æbleskiver været en yndet delikatesse. Modsat klejner og pebernødder, der altid udelukkende har hørt julen til, har det hele tiden været almindeligt at lave æbleskiver ved festlige lejligheder året rundt. Derfor blev det efterhånden også en fast tradition i mange hjem at man spiste æbleskiver lillejuleaften, hvilket mange stadigvæk gør. Navnet æbleskive kommer af at de tidligere blev lavet ved at man dyppede et stykke æble i mel og æg og bagte det i smør på en pande. Senere begyndte man så at bage æbleskiver som i dag - uden æbler. I Frk. Jensens kogebog fra 1858 står der dog: "Når æbleskiverne ere bagte på den ene side, kan der, forinden de vendes, lægges enten lidt æblegrød, et stykke kogt æble eller rabarberkompot i hver."

    kreatit.dk
    10770078