31
Fantasien starter her

31

31 er noget du spiller, hvortil du skal bruge almindelige spillekort. Her finder du reglerne for kortspillet 31.

Antal kort

 

Til 31 anvendes der et almindeligt sæt spillekort på 52 kort.

 

Antal deltager

 

31 spilles af 2 – 6 spillere.

 

Kortenes værdi

 

Esserne                             11 eller 1

billedkortene                     10

De øvrige kort har deres egne værdier

 

Spillet

 

Hver spiller får nu 3 kort på hånden. Ude på spillebordet lægges resten af kortene i en bunke med billedsiden nedad. 1. kort tages op og lægges på bordet ved siden af bunken.  

Det gælder nu om at få samlet så højt en værdi som muligt i samme kortfarve (ruder, klør, spar eller hjerter) før der bliver banket.

Spilleren efter kortgiveren begynder spillet. Spilleren han/hun kan nu vælge mellem at tage det øverste kort i bunken med åbne kort (kortbunken med billedsiden opad) eller vælge at tage et kort fra bunken med lukkede kort (kortbunken med billesiden nedad). Uanset hvad han/hun vælger så skal antallet af kort på hånden altid være 3. Det overskydende kort lægges i bunken med kort, hvis billedside vender opad. Nu går omgangen så videre til den næste spiller.

Når en spiller mener at han har den højeste sum, så banker han/hun i bordet, når det bliver hans/hendes tur. Det skal være før han/hun tager et kort. De øvrige spillere får nu en sidste chance får at forbedre det han/hun har på hånden inden det igen når tilbage til spilleren som bankede. Spilleren med den højeste sum har vundet.

 Hvis det lykkes en spiller at opnå 31 point, smider han/hun kortene og de øvrige spillere herefter – spillet er slut. Det vil sige de øvrige spillere ikke får en ekstra chance.     

    kreatit.dk
    11562880