Ihudias
Fantasien starter her

Ihudias

Ihudias er et kortspil, og ja det er stavet rigtigt. Dertil bruges et almindeligt kortspil.

Antal kort:

Der skal bruges et sæt kort af 52 kort.

 
Antal deltager


Det kan spilles af et varierende antal deltagere, der får færre eller flere kort, eftersom de er mange eller få til. I fleste tilfælde 4 spiller.

 

Kort og deres strafpoint

1 Stik giver 2 point

2 Undgå Hjerter giver 2 point

3 Undgå damer 10 point

4 Klør konge giver 25 point

5 Sidste stik 25 point

6 2 point for hver gang du ikke kan noget. Sæt en streg for hver gang du ikke kan noget og gør pointene op når spillet er slut.

 
Spillet


Der spilles 6 omgange
.

 

Omgang - undgå at få stik

Omgang - undgå hjerter

Omgang - undgå damer

Omgang - undgå klør konge

Omgang undgå sidste stik

Omgang skal lægge en kabale

 

Det gælder om at få så lidt point som muligt i gennem hele spillet.

 

I 1., 5 og 6. omgange spiller man færdigt, men i princippet behøver man ikke at spille de øvrige omgang færdig. Når alle hjerterne er faldet i spillet er det ikke nødvendigt at spille færdigt. Ligeledes når alle damer og klør konge er faldet vil det heller ikke være nødvendigt at gøre spillet færdigt. 

7´erne åbner spillet i 6. omgang. Det vil sige dem at det går på omgang og de der har en 7´er kan begynde spillet. Lige så snart den første 7´er på bordet kan spillet begynde for de øvrige spiller uden 7´er. Nu skal der bygges. Det vil sige at ligger der en klør 7´er på bordet kan man ligge en klør 6´er under den på bordet eller en klør 8´er over den på bordet. På 6´erne byger man med 5´er - altså dalende til esset. På 8´erne bygger man med 9´er - altså stigende til kongen. Så gælder det om at komme af med sine kort så hurtigt som muligt. Hver gang man ikke er i stand til at ligge et kort på vil man få et strafpoint.

    kreatit.dk
    11635672