Leg og sjov

Skal vi lege

Tilbage

Krokket

Krokket er et hyggeligt familiespil, som spilles med køller, kugler og buer.

 

Antal Spiler

 

Kroket kan spilles af 2-4 spillere. 4 er det almindeligste, da spillet indeholder 4 køer. Det er muligt at dele op i hold af max 2 spiller ellers bliver kampen for langtrukken.

 

Spillets bestanddele

 

Det består af 4 køller, hvis hoveder er flade i den ene ende og runde i den anden, derudover er der 2 pæle, som har de 4 kølers farver. Derpå kan man se spillets rækkefølge. Disse pæle er ca. 30 cm høje. Derudover er 4 kugler af træ, diameter 8 cm samt 10 buer af ståltråd, højde over jorden 15 cm, bredde ca. 30 cm. Dermed har man mulighed for at erstatte evt. ødelagte dele.

 

Græsplænen kan anvendes som bane, hvis størrelse kan tilrettelægges efter forholdene, men normalt 30 m lang og 20 m bred.

 

Spilleregler

 

Starten

Der trækkes lod om, hvem der skal begynde, og dermed lægges ud fra pind 1 i farve rækkefølgen på pinden. Nu følges ruten, som findes på tegningen. Der slås med et slag gennem bue 1 og 2 og der opnås derved 2 ekstra slag, 1 slag for hver bue, og derved 2 ekstra slag ved at slå i gennem 2 buer. Disse 2 ekstra slag bruger man til at komme videre til den næste bue (bue 3) og gerne igennem den.

 

Der spilles til der ikke er flere ekstra slag og den er den næst spillers tur.

 

Buerne i midten

 

Efter at bue 3 er passeret er turen kommet til buerne i midten. De skal passeres begge veje. Passagen vil ligeledes som starten give 2 ekstra slag, hvis man kommer i gennem de første 2 buer. Man kan være heldig at få placeret kugle fint udfor de efterfølgende 2 buer i midten. Dermed skaber man gode mulighed for at man kan foresætte gennem den sidste del af buerne i midten. Lykkes det vil man igen have 2 slag til at komme videre til den næste bue (5).

 

Pinden midtvejs

 

Efter at have passeret bue 5 skal man videre til bue 6 og 7, som står udfor pinden man vender spillet på. Rammer man med et slag igennem begge vil man have 2 slag til at komme tilbage og ud gennem buerne en gang til. Husk du skal udgå at ramme pinden, da det vil indebære at man skal starte helt forfra.

  

Siden er opdateret den 12-11-2020