Leg og sjov

Skal vi lege

Tilbage

Personbowling

Personbowling og flaskebowling er stort set det samme.

Der skal bruges:  

 

1 bowlingbane bestående af 1 stk. stor sort affaldspose, 10 kegler i form af 10 stk. 1½ liter sodavandsflasker evt. fyldt med lidt vand så de står bedre samt brun sæbe.   

 

Antal deltager: 2 - 5 deltager pr. bane

 

 

 

Spilleregler

 

 

 

Hver spiller glider på skift af sted hen ad bowlingbane for at vælte så mange kegler som mulig. Man har hver især 2 chancer for at vælte alle kegler. Der spilles over 10 runder eller hvad man nu aftaler.

 

 

 

Strike

Alle 10 kegler falder i første kast.

Spare

Alle 10 kegler falder efter 2 kast.

Miss

Ingen kegler faldt i kastet.

Overtrådt

Spilleren har overtrådt den sorte streg, som markerer banens begyndelse, kastet gælder ikke og maskinen sætter 10 nye kegler.

 

 

 

 

 

Pointgivning og beregning

 

 

 

De fleste bowling centre har installeret fuldautomatisk pointberegning så man kun behøver at indtaste jeres navne, så ordner de elektroniske styrede scorecard resten. Den viser jeres antal væltede kegler efter hvert kast, og addere løbende den totale score på skærmen.

 

For at opnå den største udbytte og en større glæde af spillet, er det nødvendigt at kende til udfyldelse af scorecardet. Det kan måske ved første øjekast se lidt uoverskueligt ud, men når du ser på eksemplet ovenover vil du ret hurtigt regne den ud.  

 

Hver serie består af 10 ruder (10 runder), hver med mulighed for 2 kast. I den sidste rude er der dog chance for et tredje kast, et såkaldt bonuskast.  

 

Tallene øverst oppe fortæller antal runder og hvor langt der er kommet - i dette tilfælde har P afsluttet 7. runde. De hvide felter herunder består af tal og/eller symboler som fortæller antal væltet kegler pr. kast.

 

 

 

Vedr. pointgivning kan se af scorecardet at jørgen har fået 20 point for første strike 10 point for de første 10 kegler og 10 ekstra fordi han i efterfølgende kast fik en spar. Det samme gør sig gældende, da han i 4 runde får en spare og efterfølger den med en strike. I anden runde får han kun 16 point for denne spare fordi han efterfølgende hverken fik spare eller strik opnår han 6 point fordi han i stedet fik væltet 6 kegler i 1. kast efter denne sparen.

Siden er opdateret den 12-06-2020