Aebler brune
Fantasien starter her

Brune æbler

Her på KREATIT.DK kan du finde gode råd til at undgå brune æbler. Brune æbler

Som alle nok ved så skal vi behandle æblerne med forsigtighed. Det mindste stød og de får en brun plet med tiden. 

1. Brug citronsaft

Fyld en skål med vand og et godt med citronsaft, inden du skærer dine æbler. Put nu løbende de skårne frugt op i skålen. Citronsyren er med til at æblerne bliver brune.

2. Brug saltvand

Letsaltet vand er også en effektiv metode. Opløs ca. ½ tsk. salt i en liter vand, og lad æblestykkerne trække i vandet i ca. 5 min. Efterfølngende kan de skylle i koldt vand. Den korte trækketid og efterfølgende skyldning sikre, at dine æbler forbliver pæne og uden smag af salt. 

3. Danskvand virker også 

Kulsyreholdige drikke har en lav PH-værdi, der kan være med til at hæmme den brune farve.  Andet sodavand kan også bruges. 

4. Blancher æbler til madlavningen

Hvis du skærer æbler til kager, æblegrød eller varme madretter, kan du med fordel blanchere æblerne i kogende vand (ca. 2-5 min). Metoden gør æblerne bløde, så den kan naturligvis ikke anbefales, hvis æblerne skal spises rå. 

5. Pak æblerne godt ind

Ilt er æblets fjende mod friskhed, og selvom du har givet æblerne en tur i saltvand eller citron, stopper bruningsprocessen ikke fuldstændigt. Den bliver sat i bero. Pak æblestykkerne tæt ind i husholdningsfilm, hvis de skal med til madpakken. 

6. undgå at skylle æblerne

Når æblerne skrælles uden kontakt med vand, bliver de ikke så let brune. Efterfølgende skal de dog ligges i en lufttæt beholder. Så kan de holde mindst 2 timer.


    kreatit.dk
    10768301