Mad og drikke

Mad og drikke ellers dur helten ikke

Tilbage

Titel: Buddhabowl med søde kartofler

Beskrivelse:
 

Ingredienser

1 dl quinoa kerner (sorte eller hvide)
3 dl vand
1 tsk salt
1 tsk olivenolie

500 g sødekartoffel
1 tsk salt
2 spsk olivenolie

Humus (gerne hjemmelavet)

Stegte kikærter

200 g frisk spinat

4 avokadoer
sesamfrø
Frisk persille
Havsalt
 

Fremgangsmåde:

1. Kog quinoa: Kom Quinoa i vandet og tilsæt salt og lidt olivenolie (er med til at de ikke klistre sig sammen). Bring vandet i kog ved mellem varme. Kog dem i 15-18 minutter.
2. Skyl sødekartoflerne grundigt og skær dem i mundbidder (både med og uden skral kan bruges) Vend kartoflerne i quinoa kerner, olivenolie og salt. Fordel dem ud på bageplade beklædt med bagepapir.
3. Bag sødekartoflerne i ovnen ved 200 grader forvarmet ovn i ca. 20 min. For at få dem sprøde og gyldne, kan du grille dem i ovenen - ca. 2 - 3 min.
4. Anret dem en en bowl. Start med en bund af frisk spinat og humus i midten.
5. Fordel nu henholdsvis stegte kikærter og sødekartoflerne ud i bowlen.
6. Skær avokado i skiver og anret dem i den ene side af buddha bowen.
7. Slut med et dys af sesamfrø, havsalt og frisk persille.

Siden er opdateret den 10-05-2021