Mad og drikke

Mad og drikke ellers dur helten ikke

Tilbage

Titel: Mærker du møder på indkøbsturen

Kategori: Mad og drikke - Mærker

Beskrivelse: Søger du information om nogle af de mange mærker som du møder på indkøbsturen? Her på KREATIT.DK vil du finde en liste af de mange mærker vi møder når vi handler ind.

Ø-mærket

Ø-mærket fortæller at varen er "statskontrolleret økologisk". Mærket kan sættes på landbrugsvarer, der er dyrket ifølge EU-regler for økologisk husdyrsproduktion.

"Økologi"

Økologi, vil sige, at der ikke er brugt bekæmpelsesmidler i produktionen - på nær få undtagelser (fx. svovl). Husdyrene får ingen forebyggende medicin (vækstfremmende) og mindst 75 % af foderet er økologisk. Kunsstgødning er forbudt, men det er tilladt at bruge husdyrgødning (gylle) fra ikke-økologiske landbrug.  

I.P-mærket

I.P. står for Dansk Integreret produktion, og mærket optræder på danske frugter og grønsager. De varer, der får mærket skal sikre:

Max Havelaar

Max Havelaars elefant mærke er  et internationalt -"bæredygtighedsmærke", som især ses på kaffe, te og bananer. Mærket betyder at handelen er bæredygtig, dvs at bønderne i den 3. verden sikres en større pris for deres råvarer, langsigtede kontrakter og kreditter. Bonden skal til gengæld opfylde særlige betingelser (ikke kun dyrke en slags afgrøder) og arbejde hen imod en økologisk bæredygtig produktion.

Varefakta

Varefakta-mærket står for varedeklarationer, der er udarbejdet i samarbejde med Danske Varefakta Nævn (DVN).

CO2 grøn mærke

Reduceret CO2 værdier under produktionen af Emballagen. 

Grøn nøglehul mærke

Det er et grønt rundt mærke med et hvidt symbol indendi som ligner et nøglehul, der for har det naturligvis fået navnet. De produkter skal levet op til kravet om mange kostfibre og mindre indholdet af fedt, mættet fedt, sukker og salt. Kun fødevarer, der kan bidrage til en sund kost, kan blive Nøglehulsmærket. 


 

Nøgleh

Siden er opdateret den 26-12-2022