Mad og drikke

Mad og drikke ellers dur helten ikke

Tilbage

Titel: Salmiak lakrids eller salt lakrids - hjemmelavet lakrids

Kategori: Mad og drikke - Slik- og snackopskrifter - Salmiak Lakrids

Beskrivelse: Her på KREATIT.DK kan du finde en opskrift på hjemmelavet Salmiak lakrids. Salmiak lakrids


Beskrivelse

På svensk, dansk og norsk kaldes slikket som regel for salmiaklakrits, salmiaklakrids og salmiakklakris, hvor salmiak henholder sig til indholdet af ammoniumklorid. På dansk kan den også hedde salt lakrids.
 

Redskaber til lakridsfremstilling

1 vægt
1 stor rustfri gryde
1 lille rustfri gryde
1 kniv
bagepapir
dejskraber
2 spiseskeer
1 termometer graderet til 200 grader C.
Neutral spiseolie f.eks. vindruekerneolie
bagepensel med naturhår.   

Ingredienser

120 g (2 3/3 dl) gummi arabicum

30 g (1 dl) lakridsekstrakt

85 g (1 ½ dl) druesukker

40 ml (3/4 dl) vand

1,5 tsk salmiaksalt

10 ml sort bolchefarve

0,5 ml = 10 dråber anisolie

 

Fremgangsmåde

  1. Bland gummi arabicum og lakridsekstrakt i en skål.
  2. vand og druesukker blandes i den lille gryde og varmes op.
  3. Når sukkeret er smeltet tages gryden af varmen.
  4. Tilsæt blandingen af gummi arabicum og lakrids og rør godt rundt.
  5. Sæt gryden ned i et vandbad og lad massen blive så varm, at den bobler lidt.
  6. rør alle klumper ud så massen bliver jævn og glat.
  7. Varm massen i vandbad til den er 75-80 grader C. varm.
  8. Tilsæt salmiaksalt, sort farve og anisolie og tag gryden af varmen.
  9. Hæld massen ud på bagepapiret.
  10. Massen kan være ret sej og klistret, så brug genre 2 skeer til at få den ud med.
  11. Stryg massen fladt ud så den får en glat overflade.
  12. Efter ca. 30 min kan lakridsen klippes eller skæres til stænger eller stykker.

HUSK! at pensle bagepapir, dejskraber, saks og kniven med olie, inden du går i gang.

VIGTIG! den varme masse skal altid håndteres af en voksen.

Opbevar de koncentrerede tilsætningsstoffer udenfor børns rækkevidde.

Forskellige sjove blandinger som lakridsen også kan rulles i:


Dynamik 5 spsk. lakridsekstrakt og 1 tsk. salmiaksalt.

 

Heksesnus 3 spsk. lakridsekstrakt og 1 spsk. salmiaksalt.

 

Granatsnus 5 spsk. druesukker og 1 tsk. salmiaksalt og sidste men ikke mindst 2 spsk. lakridsekstrakt.

Siden er opdateret den 13-02-2024