Mad og drikke

Mad og drikke ellers dur helten ikke

Tilbage

Titel: Weinerbrød dej

Kategori: WEINERBRØD DEJ
Beskrivelse: Her finder du opskriften på en weinerbrødsdej.Weinerbrød

Ingredienser

375 g hvedemel

2 dl mælk, kold

25 g gær

40 g sukker

50 g smør

1 stk. æg

Smør til lagene

375 g smør ( 1 del smør og 2 dele dej)

Remonce

50 g smør

50 g sukker

50 g marcipan

Pensling

1 stk. æg -sammenpisket

1 spsk. vand, mælk eller fløde piskes sammen med ægget

1 dl sukker

 

 

Fremgangsmåde

Remonce

  1.  Bland alle ingredienser til remoncen sammen og lad den stå.

Dejen

  1. Tag smørret til dejen ud i god tid, så det er blødt. Eller giv det ca. 10-20 sekunder i mikrobølgeovnen.
  2. Bland mælk, gær, sukker, æg og smør.
  3. Kom melet i mens der  æltes.
  4. Ælt i 3-4 minutter indtil det hænger godt sammen. Da det er forholdsvis våd dej, der klistre godt til fingerne, vil en rørmaskine væ at foretrække.
  5. Bruger du rørmaskine så vent med smørret. Kom 2/3 af melet i. Kom sørret i, så det sidste af melet.
  6. Kom mel på bordet.
  7. Hæld dejen ud på bordet og form det til en kugle ved at folde det ind i sig selv nedefra. 
  8. Lad det hæve til dobbelt størrelse. Ca ½-1 time.

Klargøring af smørret til lagene

  1. Kom godt med mel på bordet
  2. Saml smørret til lagene i en enkelt klump.
  3. Kom mel oven på smørret.
  4. Bank smørret flad med en kagerulle eller rullepind.
  5. Fold det sammen til en klump, der er lige så stor som den du startedet med.
  6. Gentag indtil smørret har samme konsistens som dejen.

 

 

 

 

 

Siden er opdateret den 26-07-2020