Oplevelser

Gå på opdagelse - undsøg - bliv klogere

Tilbage

Titel: Elge

Kategori: Elge i Danmark

Elge kan du nu også opleves i Danmark.Elg findes også i Danmark

Elges normale levesteder

Elgen tilhører hjortefamlien. Den forbindes med Sverige, men lever også i Norge og Finland, de baltiske lande samt det nordlige og mellmste Rusland.

Elge i Danmark

November 2015 er der blevet udsat 5 elge i Lille vildmose i Nordjylland i Danmark.

For første gang i 5000 år vender elge tilbage til den danske naur. De 5 elge er importeret fra 2 forskellige elgparker i Sverige.

Der er tidligere været episoder med elge, som har svømmet over Øresund. En elg levede i Nordsjælland i ca. 6 måned, indtil den blev dræbt i et sammenstød med et tog. I 1956 svømmede en ung elgtyr ud fra Helsingborg med kurs mod Danmark. Halvvejs blev den træt og svømmede tilbage igen. Den kom til kræfter igen på det stedlige dyrehospital.

1933 - 1951 levede der en elg i Gribskov, som døde i 1951 - 18 år gammel.

Føde

Den spiser også blade fra træerne. Elgen har svært ved at spise fra jorden, på grund af dens alt for korte hals. Den spiser optil 10 kg kviste om dagen. Den er god til at svømme og dykke. Den kan godt dykke 5-6 meter ned i søer efter føde. Pelsen består af hule hår, som giver en stor statisk opdrift.

Højde og vægt

Elgen kan veje et sted mellem 500-700 kg og kan blive ca. 3 meter lang. For at sammenligne med kronhjorten, som vejer ca. 150 kg og 1,5 m i skulderhøjde, så er elgen dobbelt så stor.

Livscyklus

En elg kan blive gennmesnit mellem 8 og 25 år gammel. Elgkoen er drægtig i 8 måneder og føder 1-2 unger. Elgen er i brunst fra september til november.

 

 

 

 

 

 

 

 

Spor efter elg

Elgene spiser ofte blade fra træerne i en højde af 2 meter i skovene, hvor de færdes. I en højde af 2 meter over jorden gnaver den en krans rundt om træerne, også kaldes for en elgkrans. Så ser du en sådan, vil det klart være tegn eller spor af elg.

 

 

Siden er opdateret den 18-10-2020