Fisketure
Fantasien starter her

Fisketure

Her vil jeg på Kreatit.dk under sidemenupunktet Fisketure, beskrive nogle forslag til fisketure med børnene.

Undgå følelsesløse tæer

Sørg nu for at børnene bliver klædt varmt på. Der er ikke noget der er værre end frosne finger, og tæer. Børn ingen undtagen. Frosne fingre, snotnæser og kolde fødder i et par gummistøvler kan de fleste fiskere sikkert nikke genkendende til. Med årene bliver man hærdet og har sandsynligvis glemt alt om hvordan det var.

Lad mig nu lige genopfriske din hukommelse.

Man opdager sjældent at fødderne og hænderne bliver kolde, men er det sket, er det næsten umuligt at genoprette en normal kropstemperatur igen. Så kan man ligeså godt tage hjem igen. Når der igen kommer liv i finger og fødder vil det gøre ondt.

Derfor er det vigtigt at forebygge mod kulde, vind og regn.

Hovedet                                            Det er vigtigt at have noget på hovedet, creme på ansigtet evt. solbriller

Fødderne - såler i støvlerne (helst af uld), eller uldsokker på, da de også er gode hvis man sveder

Overtøj                                              Vind- og regntæt tøj. Det er bedst at have det med, så man i tilfælde af regn kan tage det på.

Børn                                                  Ud over det ovenstående skal man huske at få skiftetøj med til børnene. Det skal snarest ske at de har fået for lidt tøj med og man bliver nødsaget til at bryde op.

TTag hellere for meget tøj med eller på end for lidt. Har man taget for meget tøj på er det nemt at smide det, hvad det nok er bedst at gøre. Det er ikke godt at gøre tøjet våd af sved, det kan man blive syg af.

DDet vil måske være godt hvis I havde et lille telt med, hvor i begge kan søge ly for vind og vejr. Her kan i måske søge læ i tilfælde af en stor regnbyge eller et tørt sted til skiftetøj og madpakken samt øvrige bagage.

Er der behov for opklædning, kan det også foregå i ly af evt. regn. 

  Vi finder blåmuslinger

  Det kan da også tænkes at de kunne samle lukkede muslinger op til en fisketur efter krabber. Så husk at få en spand med til disse muslinger.

  Blåmuslinger kan også samles ind til at fremstille diverse fabeldyr.

  Er der mange muslinger er det måske også en ide at tage en hel del med hjem til kogning.

  Der er god grund til at være opmærksom på følgende gode råd, når man går i gang med at samle muslinger til eget forbrug:

  • Lad være med at samle i nærheden af å- eller spildevandsudløb
  • Lad være med at samle i nærheden af et produktionsområde, der er lukket for kommercielt fiskeri eller høst. Information om åbne og lukkede produktionsområder ses her
  • Vær opmærksom på risikoen for algegifte i produktionsområder, der ikke overvåges. Ofte vil amternes miljøafdelinger kunne give oplysninger om eventuel forekomst af giftige alger. Følg evt. med i dagspressen i dagene op til indsamlingstidspunktet

  Selvom der kan være giftige alger tilstede, uden at de forekommer massivt, kan man dog regne med, at risikoen for giftige alger og dermed giftige muslinger falder, hvis vandet har været klart i længere tid.

  Når du koger muslinger, så husk altid følgende tommefinger regler:

  • Muslinger, der er åbne inden kogning, skal lukke sig ved et let slag på skallen
  • Muslinger, der ikke lukker tæt, skal kasseres
  • Muslinger, der ikke har åbnet sig under kogningen, skal ligeledes kasseres

  Dette siger dog ikke noget om muslingerne indeholder algegifte eller mikrobiologisk forurening, men kun om muslingerne er friske.

  Børn elsker at samle, så lad dem bare samle ud over blåmuslinger, hjertemuslinger, store og små sten, knivmusling, sneglehuse samt drivtømmer. Når de så kommer hjem kan de fremstille fabeldyr, male på sten m.m. Se forslag under hobby ideer. 

  Vi graver efter sandorm

  Husk nu at tage barnet eller børnene med når der skal graves efter sandorm.

  Børn elsker at løbe rundt og kikke ned i de små søer der opstår i fordybningerne. Her er der mange gange også små fisk – for det meste tanglopper. Er de så også udstyret med et fiskenet vil de nyde at gå og fiske i det lave vand.

  Bevæger børnene sig ud hvor det er meget lavvandet kan de være heldig at se små fladfisk og andre småfisk, men nogle gange kan det være at en større fladfisk pludselig svømmer væk, eller en ål som har gemt sig i noget tang.

  Men sørg nu for at holde et vågen øje til dem eller invitere også moderen /konen med, så hun kan holde øje med barnet eller børnene.

  Er det varmt vejr er det fristende at lade barn eller børnene løbe rundt med bare tæer og de vil nyde det. Men træder de på en musling, kan de altså skære deres fødder. Det samme kan du og det endda temmelig dybt. 

  Det vil måske være en god ide at holde et vågen øje med vandstanden. Det kan gå meget hurtigt. Det bedste er at forberede sig hjemmefra med hvornår det er ebbe (lavvande) og flod (højvande). Så er alle forberedt, men der skal så også holdes øje med tiden når vi er i lavvande området. Her vil det igen være godt at have moderen eller konen med til også med jævne mellemrum at se på uret.

  Husk fiskenet og en spand til småfisk og tanglopper.

  kreatit.dk
  11716831