Oplevelser

Gå på opdagelse - undsøg - bliv klogere

Tilbage

Vejskilte ved motorvejen

Planlæg på forhånd hvor du vil hen og hvilken afkørsel du skal tage. Læg mærke til frakørsel nr. og i hvilken retning du derfra skal køre. Osv. indtil du når frem til bestemmelsesstedet.

 

Vejvisningen har kan måske hjælpe dig.

 

 

 

Vejviseren på almindelige veje til motorvej, er grønne med hvid tekst og hvidt motorvejsymbol.

 

Dette skilt fortæller at du første gang kan dreje af til højre og ned på en motorvej retning Ålborg. Til venstre er der indkørsel forbudt.

 

Det fortæler også at hvis du forsætter lidt længere frem så kan du til venstre komme på motorvej som har retning mod Århus.  

 

 

 

Det blå skilt med hvid tekst fortæller noget om en frakørsel.

 

Det grønne skilt med hvid tekst fortæller at hvis du forsætter vil du køre mod denne by. Læg også mærke til at der står tallet 30 i en 6 kant det fortæller at hvis du forsætter vil du møde frakørsel nr. 30.

 

Når du køre på motorvejen vil du i første omgang møde det nedeste skilt som fortæller at om 1500 m kommer der en frakørsel som hedder Støvring S(yd). Herunder kan du se på det grønne skilt at hvis du fortsætter så kommer du om 5 km til Støvring N(ord). Læg mærke til at du nærmere dig frakørsel nr. 31, som er markeret med tallet i 6 kanten.

 

Det grønne skilt og det blå skilt vil hænge samme sted. Det vil sige at vi får at vide at vi kan tage denne frakørsel ved navn 31 Støvring S(yd) og hvis vi forsætter vil vi komme som før omtalt til Frakørsel 30 Støvring N(ord) om 5 km. 

 

Nu tænker vi så at du har kørt 1 km eller 1000 m så møder du det næste blå skit som fortæller at der nu er 500 m til frakøsel Støvring S(yd), frakørsel nr. 31 (6 kant). Men det fortæller også at hvis du kunne tænke at køre mod Nibe eller Skørping så skal du også tage denne frakørsel. Har du lagt mærke til det hvide firkantet skilt hvor der står 519. Det er vejens nr som du kommer op til ved denne frakørsel. 

 

Det øverste blå skilt møder du lige før frakørsel. Afstanden er = 0 m. Her er frakørslen. Endnu engang fortæller skiltet at du vil komme op til vej nr. 519 med retning mod Nibe eller Skørping.

 

 

 

Husk så at være sikker på hvad du gør. Drejer du fra eller gør du ikke. Er du i tvivl så sænk hastigheden og drej fra uden hårde opbremsninger.

 

Kommer du til at køre forbi og fortryder så forsæt til næste frakørsel og find en anden vej tilbage til den rigtige vej. Tag eventuelt motorvejen tilbage i den rigtige retning.

Siden er opdateret den 18-10-2020