Ordleg med biler
Fantasien starter her

Ordleg med biler

Prøv at danne nye ord med hjælp fra registreringsnummeret på bilen eller de bogstaver som står på bilernes nummerplade.

Sørg for at have papir og blyant klar. Når så ordlegen starter så skal der i bilen også være enig om hvor mange biler der skal deltage i legen.

Eksempelvis 10 biler, 15 biler, 20 biler, 25 biler, 30 biler eller flere biler.

Vi vælger 20 biler. Nu skal vi så skrive de 2 bogstaver ned som der står på de 20 biler som vi møder ude i trafikken. På landevejen så er det også tilladt at skrive ned dem som kører i modsatte side. Det er ikke altid nemt at få dem med når vi kører på motorvejen.

Eksempelvis har vi nu skrevet følgende bogstaver ned:

ZE, HB, CD, OL, LA,

SU, VU, TA, LA, SA,

KL, RA, RS, PX, OS,

MN, OP, SR, BV, GH

Jeg skrev dem på på følgende måde fordi så kan jeg hurtigt finde ud af hvor langt jeg er kommet. 5 på hver linje. Det bestemmer I helt selv. Det er også muligt at tegne 20 felter og så udfylde alle hullerne med bogstaverne 2 og 2. Ja på de udenlandske biler så er der faktisk muligt at få flere bogstaver hver gang.

Nå nu er det tid til selve ordlegen. Det kan være en god ide måske at dele bogstaverne op i røde og blå bogstaver eller røde og sorte bogstaver.   

Det vil sige at i dette eksempel vil jeg have følgende røde bogstaver : E, O, A, U, U, A, A, A, A, O, O.

og følgende blå eller sorte bogstaver: Z, H, B, C, D, L, L, S, V, T, L, S, K, L, R, R, S, P, X, S, M, N, P, S, R, B, V, G, H. 

Læg mærke til at jeg skriver alle bogstaver også gentagelser.

Ordlegen går så ud på at skrive ord udfra de bogstaver vi har fået. Vi kan skrive Mand, Zebra, Spand, skole, Taske, Skolebog, danskbog, Urmager, Snemand, Bondemand, penge kan vi ikke skrive for vi har kun et E. Bondemand er det længste ord som jeg i skrivende stund kan finde frem til.

    kreatit.dk
    11630249