Ferie

Nyd livet - Fordybelse - oplev - slap af - sove

Tilbage

Instrumenter

 

Her kan du finde inspiration til, at blive motiveret til at skabe interesse for et musikinstrument i sommerferien.

I sommerferien er der tid til at fordybe sig til et musikinstrument. Det kræver mange timer øvning, for at kunne blive til noget stort. Derfor er sommerferien ideelt til det.

Jeg vil så mene at det vil være godt at have bare gået til nogle timers undervisning forinden. Så kan læreren måske give dig en række musikstykker for. Hver musikstykke er 1 lille niveau højere end de første. Det skal du, huske når du øver.

Pas nu på ikke at det løber af med dig. Det vil sige at du springer 2-3 sange over fordi, du føler at det bliver kedeligt. Der er en grund til at de skal spilles i denne rækkefølge. Hvis du springer for meget, vil du måske få en dårlig oplevelse. Fremfor at kun at det bliver lidt sværre for musikstykke til musikstykke. Så går du måske død ved noget som er sværre på 3 eller 4 punkter i stedet for 1 punkt ad ganggen.

Spørg eventuel spillelæreren om du kan få flere musikstykker med samme niveau. Så kan du spille et andet stykke, hvis der er noget der driller.

Det vil måske også være godt at have en plan - evetuelt sammen med læreren. Bliv enig om hvor mange timer, der mindst skal øves hver dag. Det skal være noget du kan overholde. Du vil nok også gerne holde ferie. Er det eksempelvis 4 timer, så vil det måske være bedst om morgenen. Jeg tror du er bedst motiveret til det her. Resten af dagen fri. Lad nu være med at acceptere 2 timer om morgen og 2 timer om eftermiddagen. Det er bedst at du skal være koncentreret i 4 timer i træk. Der vil også være en tendens til at de sidste 2 timer bliver glemt.

HUSK ØVELSE GØR MESTER.

 

 

 

Siden er opdateret den 31-10-2020