Boligindretning

Ikke kun for syns skøn

Tilbage

Titel: Baby 6 mdr. gammel - Indretning af babyværelset

Kategori: Boligindretning - Familiens behov og krav - 6 mdr. gammel baby

Beskrivelse: Her på KREATIT.DK kan du finde inspiration til indretning af værelset til babyen på 6 mdr.

 

Babyværelset skifter stil og indretning i takt med børnenes alder.

Når jeg taler om indretning af babyværelset, så er barnets alder ca. 8 mdr. og op til ca. 2 år. Indtil barnet er ca. 8 mdr. så sover de fleste babyer inde i soveværelset hos forældrene. 8 mdr. er efter min mening en fin alder til at babyen, kan vendes fra at sove ved mor og far. Når barnet er ca. 4 mdr. skrives de op til enten vuggestue eller daginstituation. Husk at oplyse om hvornår du forventer at dit barn skal i vuggestue eller daginstituation. Dit barn kan tidligst få en plads i en alder af 6 mdr. De fleste børn er 1 år når de starter i vuggestue eller daginstuation. Jeg husker at da vores datter var ca. 8 mdr., så kunne jeg mærke at hun havde et behov for at få kontakt med andre børn i hendes alder. Det kan naturligvis være forskelligt fra barn til barn. Forældre og barselorloven har også noget at sige samt firmaernes overenskomster.  

Når vi taler indretning af babyværelset så er det:

 

Belysning

Jeg vil mene at indtil barnet er ca. 2 år, vil der være brug for dæmpet belysning i værelset. Grunden er at efter min mening, så vil barnets aktiviteter foregå i nærheden af forældrene. Værelset vil hovedsalig blive brugt til at sove i og evt. bleskiftning.  

 

Møbler og reoler

Møblementet er sparsomt. En tremmeseng eventuelt med justerbar bund, som kan flyttes nedad i takt med barnets alder. Når barnet er 9 til 10 mdr. begynder det at kunne rejse sig op ved hjælp af møbler. Et puslebord til bleskifte, med mindre at der er plads til det på badeværelset.  

En kommode vil være nok til at kunne indeholde barnets tøj. HUSK! at når børnene er ca. 10-11 måndeder gerne før, så skal kommoden sikres mod at vælte, ved at fastgøre kommoden til væggen. Grunden er at i den alder begynder børn at rejse sig op ved alt ting. Jeg husker også at vores datter elskede at kravle op i vores køkkenskuffe med klude. Der har været flere sager i USA, som omhandler en væltet kommode. En kommode vælter ikke af sig selv ned over et barn. Jeg tror at det skyldes at barnet har kravlet op i en eller flere skuffer eller brugt dem, for at komme højere op.

Reol eller hylder til bamser og diverse krammedyr samt rangler, bideringe, aktikvitetsting m.m.

Tæpper

Gulvtæppe vælger nogle fordi det er varmere for barnet i kravlealderen. På gulvet stor der måske aktivitetstæppe med aktiviteter over hovedhøjde, men i armlængde væk.

Indretningsdetajler

Børn i den alder kan godt lide billeder på væggen. Jeg kan varmt anbefale at komme Peter plys, Postemand Per eller Peter Pedal i billedrammer. Grunden er at så er det nemt at fjerne figurene igen, når de ikke længere er fan af dem. Da vores børn var små, kom jeg vægdekorationer i billedramme. Da vægdekorationerne var tykke, så valgte jeg at lade være med at tage glasset på.

 

Siden er opdateret den 12-08-2023