Boligindretning

Ikke kun for syns skøn

Tilbage

Titel: Inspiration til anskaffelse af dør til badeværelset 

Kategori: Boligindretning - Rumkrav - Bad - Dør

Beskrivelse: BADEVÆRELSE DØR. Her vil du finde inspiration til anskaffelse af dør til badeværelset.
dør

Vigtigt

Selvfølgelig er det nødvendigt med en dør ind til badeværelset.

Det er også vigtigt at døren åbnes op og væk fra badeværelset.

Nøgle til badeværelsets dør er et most. Mange familier tror jeg ikke låser døren til dagligt. Når der kommer gæster, er det høfligt at de kan låse døren.

Sikkerhed

Børn skal helst ikke låse døren, da de kan blive panikslagen og så kan forældre ikke komme og hjælpe dem. Det vil sige at i et moderne bolig har en sprække under alle husets døre. Dette gør at hvis et barn er uheldig at have låst sig inde på badeværelset eller et hvilket som helst rum i bolien. Jeg vil da anbefale at der bliver talt sødt og beroligende til barnet. Fortælle blandt andet at det hele nok skal gå. Mor eller far skal nok hjælpe til med at få døren op. Når vi som forældre kan høre at barnet slapper af og evtuelt er holdt op med at græde. Fortæl så barnet at han eller hun sagtens kan tage nøglen ud af låsen. Ros så barnet, når det er gjort. Eventuelt lad barnet se at mor eller far står på den anden side af døren. Det kan gøres ved at I begge kikker gennem nøglehullet. Næste skridt kan gøres på 2 måder.

Metode 1 - Barnet skubber nøglen ud under døren til mor eller far. Husk at rose barnet. Hvis uheldet er at mor eller far ikke helt kan nå nøglen. Så husk at fortælle barnet at det nok skal lade sig gøre - at få fat på nøglen. Hvis mor forlader badeværelsesdøren, så skal far stå og tale beroligende til barnet, mens mor henter noget at tage nøglen med. Det kan være en kniv, gaffel eller en tomstok. Barnet må IKKE på noget tidspunkt mærke at det er alene.

Metode 2 - Bedst valg efter mit hoved. Mor eller far skubber en avis eller et stykke papir ind til barnet. Nu bliver barnet bedt om at ligge nøglen på papiret eller avisen. Efterfølgende så trækker mor og far avisen eller papiret med nøglen på ud under døren. Grunden til at det efter min mening er den bedste løsning, er fordi at barnet kan se nøglen forsvinde ud under døren. Det vil efter min mening give barnet trykhed. Mor eller far har snart nøglen. Husk at snakke med barnet hele tiden.

Noget til at berolige med - syng eventuelt en sang sammen. Det skal helst være en som barnet kan synge med på. Jeg vil næsten tro at barnet bliver roligere og mere afslappet. Glemmer måske tid og sted. Vigtigt tror jeg sangen får barnet til at tænke på noget godt og IKKE den dumme dør, som ikke kan åbnes.

Se også SIKKERHED.

Farve

Nogle vælger at have hvide døre i hele huset. Andre har valgt at naturlige trædøre i hele huset. Hvidt og naturlige trædøre tror jeg ikke at vi bliver tætte af at se på. HUSK at dørene som regel aldrig skiffes ud, som vi gør med andet inventar i boligen. Ønsker vi farve til badeværelset, så for din egen skyld mal ikke døren så den matcher farven på badeværelset. Tro mig - det er IKKE altid let at dække en mørk farve med en hvid farve, hvis du fortryder.

Størrelse

 

Sørg nu for at købe og isætte en dør i standard størrelse til en dør. Det vil sige at selve døren har målet 825 bred x 1840 mm høj. Selve hullet, som døren skal sidde i.

Voksenbadeværelse

Hos os så har vi valgt at bruge en skydedør mellem soveværelset og selve badeværelset. Døren optager da ikke unødig plads i soveværelset. Her er der naturligvis ikke behov for nøgle.

 

 

 

 

 

 

Siden er opdateret den 13-08-2023