Boligindretning

Ikke kun for syns skøn

Tilbage

Titel: Gulvet - Inspiration til gulvbelægning i badeværelset.

Kategori: Boligindretning - Rumkrav - Bad - Gulvet

Beskrivelse: Her kan du få inspiration til gulvbelægning i badeværelset.
Gulvbelægning

Krav til badeværelset

Bygningsreglementet stiller strenge krav til, hvordan opbygningen af væggen og gulvet i badeværelset samt materialevalg. Bygningsreglementet er et reglsæt, som bygninger skal leve op til.

Badeværelset bliver delt op i 2 zoner. Det er en våd zone og fugtig zone.

Generelt kan vi sige at alle samlinger, hjørner og rørgennemføringe skal være tætte.

Materialevalg

Vinylbelægningen SKAL føres 10 cm op af væggen hele vejen rundt.

Træ gulv

Skibsgulve af ædeltræ med en gummifuge i samlingerne er godkendt til badeværelset. Jeg tænker her at det er vel at bemærke uden gulvafløb. I bruchenicheområdet skal der gøres brug af andet materiale på gulvet, afgrænset af en lille kant.

Der SKAL være mindst 50 cm fra trægulvet til bruseniche, badekar eller gulvafløb.

Linoleum eller vinyl

Linoleum til gulvbelægning er fremstillet af en blanding af naturlig materialer, som vi ikke løber tør for. Til gavn for miljøet og dit indeklima.

Vinyl er et kunstprodukt, der giver et blødt og slidstærkt gulv. Det kan anvendes i badeværelset på grund af deres tætte materiale. Det er let at montere og kan købes i et utal af farver og mønstre. Jeg synes at det er bedst at få et gulvfirma til at svejse gulvet rigtigt fast.  

Husk ved indkøb at fortælle at det skal være til baderummet.

Husk også at vinylgulvet skal svejses fast i højrnerne og sidderne (ca. 10 cm op ad væggen). Det skal være GVK godkendt. Det er ogås bedst at det er skridsikkert vinyl. Grunnden er at vi ikke skal risiker at falde når gulvet bliver vådt.

 

Klinker eller fliser

Husk at vælge små fliser eller klinker til små badeværelser og store fliser eller klinker til store rum. Husk nu at passe på med at vælge fliser eller klinker med blomster på eller voldsomme farver. Tænk på at du for det meste ikke skifter disse ud før om 10 år. Husk også at mørke fliser eller klinker er med at tage noget af lyset i badeværelset og få det til at virke mørk. Mørke fliser eller klinker kræver også hyppigere rengøring, fordi det bedre ses herpå.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siden er opdateret den 13-08-2023