Boligindretning

Ikke kun for syns skøn

Tilbage

Titel: Badeværelse - Sikkerhed på badeværelset 

Kategori: Boligindretning - Rumkrav - Bad - Sikkerhed

Beskrivelse: Her kan du få inspiration til sikkerheden i forbindelse med badeværelset.Sikkerhed

Børn der har låst inde på badeværelset

Børn skal helst ikke låse døren, da de kan blive panikslagen og så kan forældre ikke komme og hjælpe dem. Det vil sige at i et moderne bolig har en sprække under alle husets døre. Dette gør at hvis et barn er uheldig at have låst sig inde på badeværelset eller et hvilket som helst rum i bolien. Jeg vil da anbefale at der bliver talt sødt og beroligende til barnet. Fortælle blandt andet at det hele nok skal gå. Mor eller far skal nok hjælpe til med at få døren op. Når vi som forældre kan høre at barnet slapper af og evtuelt er holdt op med at græde. Fortæl så barnet at han eller hun sagtens kan tage nøglen ud af låsen. Ros så barnet, når det er gjort. Eventuelt lad barnet se at mor eller far står på den anden side af døren. Det kan gøres ved at I begge kikker gennem nøglehullet. Næste skridt kan gøres på 3 måder.

Metode 1 - Barnet skubber nøglen ud under døren til mor eller far. Husk at rose barnet. Hvis uheldet er at mor eller far ikke helt kan nå nøglen. Så husk at fortælle barnet at det nok skal lade sig gøre - at få fat på nøglen. Hvis mor forlader badeværelsesdøren, så skal far stå og tale beroligende til barnet, mens mor henter noget at tage nøglen med. Det kan være en kniv, gaffel eller en tomstok. Barnet må IKKE på noget tidspunkt mærke at det er alene.  

Metode 2 - Bedst valg efter mit hoved. Mor eller far skubber en avis eller et stykke papir ind til barnet. Nu bliver barnet bedt om at ligge nøglen på papiret eller avisen. Efterfølgende så trækker mor og far avisen eller papiret med nøglen på ud under døren. Grunden til at det efter min mening er den bedste løsning, er fordi at barnet kan se nøglen forsvinde ud under døren. Det vil efter min mening give barnet trykhed. Mor eller far har snart nøglen. Husk at snakke med barnet hele tiden.

Metode 3 - Det er afhængig af barnets alder. Hvis det er muligt for barnet at åbne vinduet, så kan han eller hun give nøglen til mor eller far denne vej. Det er måske den bedste løsning. Her kan barnet se at nu får mor eller far nøglen, og de kan låse op.

Lad nu være med at forskrække barnet ved at banke på vinduet. Tal med barnet bag den lukkede dør. Bed barnet om at lukke vinduet op. Ros barnet, når han eller hun har gjort det. Far eller mor kan måske se gennem nøglehullet at vinduet er åben. Hvis det er mor som står ved døren. Så er det far som skal modtage nøglen ud gennem vinduet. Mor fortæller barnet at far kommer hen til vinduet, for at få nøglen. Spørg om han eller hun kan se far. Det er vigtigt ikke at forskrække barnet at far pludselig står ved vinduet og eventuelt åbner vinduet og siger hej. Mor skal da hele tiden fortælle barnet, hvad der sker.

Noget til at berolige med - syng eventuelt en sang sammen. Det skal helst være en som barnet kan synge med på. Jeg vil næsten tro at barnet bliver roligere og mere afslappet. Glemmer måske tid og sted. Vigtigt tror jeg sangen får barnet til at tænke på noget godt og IKKE den dumme dør, som ikke kan åbnes.

 

 

 

Siden er opdateret den 13-08-2023