Boligindretning

Ikke kun for syns skøn

Tilbage

Titel: Bagepulver kan også bruges til anden end bagning nemlig til rengøring

Kategori: Boligindretning - Renøring - Bagepulver

Beskrivelse: Søger du inspiration til rengøring med bagepulver? Så kan du her på Kreatit.dk finde at bruge bagepulver til anden end bagning - nemlig til rengøring.

 

10 rengøringstips som bagepulver også kan bruge til at rent eller rense med

1. Vandhaner og andre blanke overflader! Du kan blande lidt bagepulver i vandet og herefter gnubbe de blanke overflader.  
2. Fedtede bordplader rene! Kom bagepulver på en fugtig klud og den hjælper dig med at gøre de fedtede bordplader rene.  
3. Køleskabet! Tilsæt 3 spsk. bagepulver i 1 dl varmt vand. Smør det ud i køleskabet med en fugtigt klud. Tør efter med en ren fugtig klud. Køleskabet vil så efterfølgende skinne rent igen. 
4. Ovnrens! Kom noget bagepulver på en fugtig klud og fordel det rundt omkring på ovnens sider. Lad det sidde og virke i ca. 1 time - eventuelt mere, hvis ovenen er meget beskridt. Men husk kun ovne uden selvrenende program. Ovne med pyrolyse er det FORBUDT på grund af den milde men slibende effekt. 
5. Gryder og pander! Har du gryder eller pander som er belagt med genstridige madrester, så kom igen 3 spsk. bagepulver i 1 dl varmt vand. Lad det stå og virke i 1 time. De fastbrændte madrester kan du nu fjerne med en opvaskebørste. Jeg vil nok foretrække at gryder og pander slutter af vaskes godt af efterfølgende. 
6. Rødvin- og kaffepletter! Bagepulver kan gnubbes på rødvin og kaffepletter, som var det pletfjerner.
7. Lugt fra afløb! Start med at hælde 1 dl. bagepulver ned i afløbet. Herefter 1 dl eddike. Afslut med at hælde kogende vand ned i afløbet. 
8. Te- og kaffekopper! Rester af grums eller misfarvninger i bunden eller op af siderne. Kom 1 tsk. bagepulver i koppen og gnid med 1 finger rundt på de ramte steder i koppen. Så bliver kopperne fine igen.
9. Blomstervaser! Efter at vi har fjernet de sidste blomster i vasen og hældt vandet ud, så lugter vasen af rådne blomsterlugt. Kom bagepulver 3 spsk. bagepulver i 1 dl varmt vand ned i vasen der lugter, lad det trække 1 time. Skrub derefter med en brøste og så er vasens grime rådne blomsterlugt væk igen.
10. Termokanden! Vi kender det alt for godt termokanden er blevet grim indvendigt efter te eller gammel kaffe. Kom 1 tsk. bagepulver i kanden og hæld varmt vand i. Kanden slylles med rent vand og står igen som ny. 

 

Siden er opdateret den 11-08-2023