Boligindretning

Ikke kun for syns skøn

Tilbage

Titel: Indretning af børneværelset for aldersgruppen 3-6 år

Kategori: Boligindretning - Familiens behov og krav - Barn 3-6 år

Beskrivelse: Her på KREATIT.DK kan du finde inspiration til indretning af Børneværelset.

Børneværelset skifter stil og indretning i takt med børnenes alder.

Når jeg taler om indretning af børneværelset, så er barnets alder ca. 3-6 år.

Når vi taler indretning af børneværelset så er det:

 

Belysning

Kravet til belysning er større i denne alder, fordi nu bliver børneværelset for alvor brugt til at lege på. Det er da krav til at børneværelset kan være belyst, så børne kan se om aftenen inden de skal spise aftensmad og senere lege før de skal sove. Det er naturligvis mest til årets mørke tid (afslutning af efteråret og vinter samt begyndelsen af foråret). Nogle børn har behov for at kunne sove når natlampen er tændt. En lampe på evt. skrivebordet kan tændes, så voksne kan se og læse godnat historie.

Møbler

Tremmesengen erstattes nu af en børneseng med udtræk. Det vil sige at barnesengen kan gøres længere i takt med barnet vokser. Der er mange som vælger at købe en køjeseng. Det giver andre muligheder for børneværelset. Under køjesengen kan der skabes en hule, som børn elsker i denne alder. En rutchebane kan måske også være en mulighed.

Børn elsker at tegne og male, så et lille bord. Der findes opgaver på kreatit.dk, som også kunne være interessant at løse. Skrivebordstol som barnet eller børnene kan sidde ned og tegne eller male m.m. 

Kommode til bluser, undertøj og stromper. Evt. supplerende med et lille garderobeskab til bukser og skjorter eller kjoler.

Det kan også tænkes at kommoden erstattes af et større garderobeskab. Kan varm anbefale garderobeskab med trådkurve. Trådkurvene kan nemt og hurtigt skifte fra sommertid til efterår og vinter. Du flytter blot eksempelvis de tykke trøjer op eller ned alt efter behov. Det samme med de korte bukser. Det vil på nuværende tidspunkt virke lidt voldsomt, men nogle af trådkurvene kan måske også indeholde legetøj.

Hos os valgte vi et stort klædeskab med trådkurve i begge sider og et dobbelt klædeskab i midten. Den ene af siderne med trådkurve indehold legetøj.

Jeg vil også varmt anbefale skydelåger i stedet for almindelig låger. Skydelåger optager ikke unødvendig plads foran skabet.  

Kister til opbevaring af klædudtøj og togbane samt evt. bilbaner. Disse ting kan der måske også finde plads til i det store garderobeskab. Det skal hurtigt kunne gemmes væk, for det fylder meget når det er taget frem.

 

 

Reoler

Nu da barnet eller børnene er nået denne alder, så er behovet for at vi voksne læser bøger for dem stor. Reolen eller hylder vil nu også give plads til fjernstyret biler, eller større legetøj samt diverse godnathistorier. Det kan også være nogle sangbøger.   

Tæpper

Nu da børne går og løber rundt og leger, så er tæpper ikke så nødvendige. Det kan dog måske anbefales mindre legetæpper. Jeg tænker her tæpper som på billedet, da det så kan være børnene ønsker at lege med biler. Lorem ipsum dolor sit amet

Bilerne er måske sjovere at køre på tæppes veje.

Børnene kunne måske også bygge små legohuse, som kan stilles på tæppes huse. Der

findes også legetæpper, som ikke indeholder malede huse. legetæppe

Der kan også købes andre tæpper med tema, som

De kan supplere, erstatte eller sammensættes på mange måder. Jeg tænker at der er mange timers leg i disse tæpper. De figure og dyr som han købes får liv på disse tæpper.

Indretningsdetajler

I denne alder har børnene mange bamser, figurer og legoklodser. Så det vil være en god ting at finde et opbevaringsreol til småting. Nu er alderen kommet til at der bliver leget med legoklodser, diverse figurer. Men husk også på at det er alderen, hvor børn elsker at klæde ud. Så eventuelt en kiste til udklædningstøj eller et bord og 2 stole samt en bænk. Bænken med mulighed for at gemme bamser eller udkældningstøj. Bordet vil sikkeret blive brugt til diverse bamseteselvskab. På pigeværelset så skal der også være mulighed opbevaring af barbiedukker og/eller bratzdukker. Dertil nok også tøj samt udstyr. På drengeværelset vil der sikkert også være brug for et sted til at opbevarer togbane og bilbane med toge og biler. Det kan måske være i de 2 skufer under sengen eller flere bedroller.

Jeg forestiller mig også at det kunne være gavlen på sengen kunne bruges til dukketeater. Hvis børnene sover i en køjeseng. Det vil nok typisk være en pigeting. Jeg vil så anbefale at der i underkøjen bliver lavet med gardin. Det vil sige at barnet har mulighed for at trække for og dække hele underkøjen af og skabe en stor hule.

 

 

Siden er opdateret den 12-08-2023