Boligindretning

Ikke kun for syns skøn

Tilbage

Titel: Indeklima

Kategori: Boligindretning - Installationer - Indeklima

Beskrivelse:  Her kan du læse noget om etablering af et godt og sundt indeklima.
Indeklima


Indeklimaanlæg

Sørg for at din bolig får en god ventilation. Vi isoler vores huse og gøre dem tætte. Vi er nød til at lufte ud. Det bedste indeklima skaber vi, når vi lufter ud dagligt.

Et godt indeklimaanlæg afhjælper problemer med kulde, træk og statisk eletricitet.

Når vi går i bad og laver mad, så tilfører vi huset meget fugt. For at undgå fugtskader, samt råd og skimmelsvamp, så skal vi lufte ud. Det bedste vi kan gøre for boligen og os selv er at skabe gennemtræk i hele huset flere gange om dagen - hele året.

I bygningsreglementer kræver at vores bolig, skal levet op til et sund indeklima. Bygningsreglementet er et sæt regler med krav til boligen. Det omhandler blandt andet om brandsikring, boligindretning, afstande til eks. skel samt vores naboer.

Bygningsreglementet krævet at din bolig udskifter luften min. 0,35 l/s pr. brutto/m2.

Indeklimaanlæg kan sørge for at luften bliver udskiftet og vi kan leve i et sund indeklima.

Varmegenvindingsanlæg

Et varmegenvindingsanlæg udnytter varmen 2 gange. Som navnet antyder, så genvinder den varmen op til 95 %. Hvis du sørger for at lufte ud flere gange dagligt eller opfylder udluftningskravet gennem vinduesriste, får du et stort varmetab. Et varmegenvindingsanlæg, sørger for at du beholder varmen inde i huset.

Fugtstyret indeklimaanlæg

Der er flere gode grunde til, at investere i et fugtstyret indeklimaanlæg.

Ikke nok med at indeklimaet bliver forberedet, så undgår du også fugt i boligen. Mennesker afgiver ca. 2 liter væske i døgnet gennem sved og når vi ånder. Derudover tilføre vi fugt i vores bolig, når vi går i bad og laver mad. Nogle tørrer tøj i boligen, det vil naturligvis tilføje endnu mere fugt til boligen. Fugt er skyld i over 90 % af alle bygningsskader, som går under råd og svampeskader. Ud over bygningsskader så forringer vi boligens værdi.

Vores indeklima er usynlig også belastet af radon, dampe og kemikalier. Pollen og Støvallergi og andre overfølsomhed eller irritationer i forbindelse med støv, herunder husstøvmider kan vi fjerne med et fugtstyret indeklima.

 

 

 

 

 

Siden er opdateret den 11-08-2023