Boligindretning

Ikke kun for syns skøn

Tilbage

Titel: Hjørneskabe til køkkenet

Kategori: Boligindretning - Rumkrav - Køkken - Hjørneskab med karruseller

Beskrivelse: I de moderne køkkener er der også disse karruseller i de underste hjørneskabe.

Tidligere havde vi hylder i vores hjørnekøkkenskab. Det var faktisk næsten umuligt at kunne holde orden i et sådan hjørneskab. Der var også temelig lang ind i hjørnet af skabet. Det problem har de forsøgt at afhjælpe i de moderne køkkener med disse karruseller.

Der findes 4 typer af de mest kendte karruseller til hjørneskabet.

Denne type er helt rund som kan ses. Frontlågen til skabet er her afrundet, så lågen kan følge rundningen i karrusellen. Så vit jeg husker vil lågen åbne sig ved at vi trykker lågen let ind. Som det kan se så består karrusellen ofte af 2 tråd afsatse eller hylder. Problemet er at hjørneskabet er firkantet, så der er spildplads i skabet. Derudover så er kanten ikke så høj, så ting kan vælte ned af disse afsatse eller hylder. Ulempen er at disse ting ofte falder af og sætter sig fast i de steder som karrusellen ikke kommer ud til. Hvis dette er tilfældet, så kan karrusellen naturligvis have svært ved at dreje rundt, og vi nu fungere som hvis det havde været en fast hylde. Fordelen er naturligvis at karrusellen kan dreje rundt hver for sig. Det vi sige at du slipper for at skulle række ind for at få de ting der står bagest i skabet.

Denne type har knæklåger i front. Skabslågen vil nu følge de øvrige låger i en 90 grades vinkel. Når skabet bliver åbnet, så vil du efterfølgende skulle skubbe eller trække i karrusellen, så du kan få fast i det eller de ting som er nødvendigt. Problemet er stadig at kanten på disse afsatse, bør efter min mening være højere. Ting falder af og ender op på de dumme steeder skabets hjørner. Store ting få karrusellen til at stå stille. Problemet er også spildplads i hjørnene i skabet. Fordelen er naturligvis, at når karusellen den fungere optimalt, så har vi let ved at få fat i de ting vi har brug for.

 

Denne type halvkarrusel bliver brugt til hjørneskabe, som har en lukket side. Disse halv karruseller har ofte fastgjort en halvkarrusel til skabslågen.

 

Der er de som

 

 

 

 

Siden er opdateret den 13-08-2023