Boligindretning

Ikke kun for syns skøn

Tilbage

Titel: Hvordan kan jeg undgå at få skimmelsvamp i min bolig

Kategori: Boligindretning - Vedligeholdelse - skimmelsvamp

Beskrivelse: Søger du oplysninger eller hjælp til, hvordan det er muligt at kunne undgå at få skimmelsvamp i boligen? Svaret finder du her på Kreatit.dk.

Hvordan opstår skimmelsvamp?

Skimmelsvamp kommer af fugt i boligens konstruktioner, som vi ikke får fjernet eller udbedret. Det specielt trækonstruktioner. 
 

Hvorfra kan fugten opstå?

Skimmelsvamp

9 gode råd

1. Sørg for gennemtræk tre gange dagligt i 5-10 min. Slev om mange tror det, har det ingen indflydelse på varmeregningen. Med mindre boligen har ventilation indstalleret. 

2. Tør tøj undendørs. Tøj, der hænger til tørre indenfor, afgiver fugt til indeluften. Ventilationsanlæg kan sørge for at fugten hurtigt forsvinder igen. 

3. Brug altid emhætte ved madlavningen. Lad den desuden stå tændt 5-10 minutter efter endt madlavningen og læg altid låg på gryden, når risen, kartofler eller gryderetterne koger.

4. Køl ikke soveværelsen ned, den varme luft fra de tilstødende rum trænger ind og bliver til fugt på de kolde overflader. 

5. Tør kondens af ruderne, hvis kondensen ikke forsvinder ved udluftning, og hæng kluden eller vasketøjet til tørre udenfor. Det vil sige find årsagen til denne fugt og afskaf den.  

6. Hold alle udluftnings- og udsugningskanaler rene og støvsug dem et par gange om året. 

7. Gør plads til lidt luft eller ventilation bag ved møbler, der står op mod ydervægge. 

8. Tjek fugerne i badeværelset minimum en gang om året - især i brusenichen, ellers trænger vandet igennem, hvis fugerne er utætte.

9. Gør rent og støsug grundigt minimum en gang om ugen. Hvis skimmelsvampens sporer hele tiden fjernes, opstår der ikke nye skimmelsvampekolonier.

Siden er opdateret den 05-03-2021