Boligindretning

Ikke kun for syns skøn

Tilbage

Titel: Indretning af teenagerens værelse

Kategori: Boligindretning - Familiens behov og krav - Teenager

Beskrivelse: Her på KREATIT.DK vil du finde inspiration til indretning af ungdomsværelset eller teenagerens værelse.

Ungdomsværelset består stort set af de samme møbler som hidtidig.

Det vil sige:

Værelset generelt

 

Farvevalg

En teenager går meget op i farvevalget på ungdomsværelset. Det vil hovedsalig være dæmpet farver i stil med pastelfarvet.

Sengen


Sengen er måske skiftet ud med en sovesofa. Det kan også være en seng, som har en opbevaringsskuffe. I denne skuffe vil en typisk teenager gemme dynen væk, så sengen i hverdagen bliver omdannet til "sofa". Teenageren har brug for at kunne invitere veninderne på besøg. 

Skrivebordet

En teenagers skrivebord vil ca. måle 70 cm bredde x 140 cm lang. Nu er behovet til at større projekter. Det kan også være at der skal være plads til en computer og 1-2 bøger ved siden af. Det kan være en biblioteksbog og en skolebog. Teenager er forskellige. Nogle vil måske have behov for et skuffemøbel til skoleting. En skuffe til diverse skriveredskaber. En skuffe til diverse hjælpemidler, så som regnmaskine, passer og diverse linialer.

Stole

Kontorstolen er nu mere vigtigt, at det er en ordenligt skrivebordstol. En teenager har flere lektier for. Som teenager efter min mening kan det være behov for at 1-2 ektra stole. Behovet for flere stole, er så veninder og venner kan hygge sig sammen på værelset. Behovet er størst hos piger, men jeg tænker at det kommer senere med drenge.

Bogreol

Bogreolen rummmer nogle flere bøger. Det kan dels være skolebøger, læsebøger. Bogreolen vil for alvor blive fyldt med ungdomsbøger og ikke børnebøger.

 

Klædeskabet eller garderobeskabet

Klædeskabet vil nok nu skulle rumme mere tøj og klædningstilbehør end legetøj. Størrelsen på klædeskabet nærmere sig mere et voksens behov til klædeskab, idet en teenagers tøj begynder at fylde næsten lige så meget som en voksen person. Teenage piger har også nu behov for at der skal være plads til flere par sko og tasker.

SpejleNu er behovet for et stort spejl på væggen blevet større. En teenager går meget mere op i deres udssende end tidligere. De har behov for at kunne se dem selv i fuld figur. For pigernes vil der begynde at opstå et behov for et sminkebord. På sminkebordet står der måske også et spejl med forstørrelse.

TV


En teenager har nu meget lyst til at have sit helt egen TV på værelset. Det må også gerne være muligt at se netflex. 

 

Link

Modellervoks for teenageren

 

 

 

Siden er opdateret den 12-08-2023