Boligindretning

Ikke kun for syns skøn

Tilbage

Titel: Bad - Toilet på badeværelsetToilet

Kategori: Boligindretning - Rumkrav - Bad - Toilet

Beskrivelse: Her på Kreatit.dk under hovedmenuen boligindretning finder du noget om toiletter.

For det første har alle et behov, for at gå på toilet flere gang dagligt.

Husk inden du køber et toilet at tænke på hvor det skal installeres. Er badeværelset eller toilettet lille, så vil et forholdsvis stor toilet se voldsomt ud. Et lille toilet vil også virke meget lille, hvis badeværelset eller toielettet er forholdsvis stort. Hav eventuelt målet med på badevælset og en tomstok med.

Bor vi i lejlighed kan det godt forekomme, at der er toilet i gangarealet mellem 2 naboer.

Det vil sige et fælles toilet.

Et toilet kan have mange forskellige udseende. Design alt efter hvem, der har fremstillet dem.

Her et billedet af et toilet, som hænger på væggen. Det vil jeg mene er meget rengøringsvenlig, idet du kan komme ind under toilettet. Det er også et godt valg, hvis selve rummet ikke er ret stor.

 

Her under ses et andet toilet som er pladseret på gulvet. Det kan vi også sige er rengøringsvenlig, idet det lukker af ned imod gulvet. Men på billedet kan jeg ikke se, hvor stor afstanden er fra den bageste del af toilettet og ind til væggen. Denne afstand bør min. være 10 cm. Når vi installere toilettet, så kan vi selvfølgelig sørge for, at det har denne afstand.

Som det fremgår af billedet, så er der nogle kurver med nogle indsnærvninger. På disse indsnævninger vil der med tiden komme støv til at ligge på nederste kant. Det er op til dig, om du kan leve med altid, at skulle tørre disse områder af.

Jeg vil personlig ikke anbefale at anskaffe et toilet som er farvet. Det er fordi, toilettet er et fast inventar. Toilettet er noget vi ikke udskifter, med mindre at det bliver utæt. Toiletbrædtet kan evt. købes i en farve, som passer til de øvrige farver på badeværelset.

 Mange toiletter har mulighed for at vælge mellem ½ eller fuld skyl. Det er en vandbesparende installation. For dem som ikkke ved det, så er det muligt at vælge mellem typisk 3 eller 6 liters pr. skyl. Jeg vil helt klar anbefale, at der er sådan en mulighed. Med disse priser på vand, som vi betaler pr. forbrug, er det ganske fordel at vi mindsker vores vandforbrug. Skal vi på toilet for at tisse, så anvender vi 3 liters skyl. Skal vi derimod gøre "stort", så er det nødvendigt med 6 liters skyl. DET ER VIGTIGT, AT ALLE I HUSET ER KENDSKAB TIL DETTE

 

Siden er opdateret den 13-08-2023