Foto

Bliv en bedre fotograf

Tilbage

Titel: SLR

Kategori: Foto - Kamera - SLR

Beskrivelse: SLR er forkortelsen for Single Lens Relex, på dansk oversat til spejlreflekskamera. Kamera

Spejlreflekskammera er den type kamera, som har monteret spejle inde i. Det gør at vi er i stand til at se inde i kameraet, er idendisk med sit endelige motiv.

Det er muligt at købe få billige og meget dyre spejlrefleks kameraer. Forskellen mellem de dyre og de billige er primær spejlet. På de dyre kameratyper er det monteret et ægte prisme, hvor der på de billige kun er monteret et pantaspejl. Pentaspejlet giver et kamera med en lavere vægt. Problemet er at også meget af lyset i motivet går tabt. 

Objektivet på spejlreflekskameraet indeholder en metode, som gør kameraet i stand til at fokuserer på lyset i motivet. Lyset returnerer så fra motivet, og op i et spejl, hvorefter motivet bliver gengivet inde i kameraet.

Fordele

- Høj billedkvalitet - På grund af størrelsen på sensoren, får du en bedre kvalitet og flere pixels i dit billede. Et spejlreflekskamera er fremstillet med en meget hurtigere lukketid.
- Hurtighed - En gennemgående højere hastighed, hvad angår opstart, fokusering og lukketiden. Du undgår dermed at skulle vente 2-5 sekunder fra du ser motivet, til det er gemt.
- Manuel tilpasning - Muligheder for udskiftning af linsen,tilkoble bedre blitz og diverse filtre.

Ulemper

- fylder og vejer mere på grund af spejlene.  
- det er ikke muligt at se flash effekten i søgeren. 
- Søgeren bliver sort i eksponeringstiden.

 

Siden er opdateret den 01-08-2023