Foto

Bliv en bedre fotograf

Tilbage

Titel: Skab et godt billede i en usædvanlig synsvinkel

Kategori: Foto - Fototeknik - Usædvanlig synsvinkel

Beskrivelse: Det er at tage et godt billede, kræver faktisk øvelse. Jeg vil her komme med tips til, hvordan vi kan tage et billede i en usædvanlig synsvinkel.

 

Selv noget så almindeligt som træer kan blive til et meget spændende og anderledes fotografi. Det vil sig at vi tager et billede fra en usædvanlig vinkel.

Prøv at ligge dig ned på ryggen på jorden eller stille dig tæt inde til træet stamme. Kameratet retter du nu linsen direkte opad, langs træet stamme i mod trækronen.

Det bliver lidt hen af det samme, men måske med lidt mere perspektivt i billedet.

Træ

 1. Stil dig tæt på et træ - det vil sige tæt ind til stammen af træet og tag et billede langs med stammen og op imod trækronen
 2. Tag kameraet og tag endnu et billede men erstat dig selv med kameraet, så søgeren flugter træets stamme. Det kan være lidt sværre at fået godt billede, da vi ikke direkte ser resultatet før bagefter. (prøv et. med vendt kamera. Pas dog på ikke at noget af hovedet kommer med på fotografiet.
 3. Prøv at gentage processen, dog med et selvfish kamera eller stang.
 4. Det kan også være ganske flot at stille sig ind i midten af et sted som er omkranset af træer og så tage et billede opad mod trækronerne.

Stige

jo længer dessto bedre
 1. Stil dig for neden af stigen og tag et billed op imod himlen
 2. Gentag fotografiet i frøperspektiv med kameraet sænket ned imod jorden, så langt ned som muligt. (tænker der måske skal tages nogle billeder før det helt rigtige motiv er der)
 3. Gentag forsøget med et selvfish kamera eller stang
 4. Gentag forsøget med en brandstige. Det kan lade sig gøre hvis du aflægger brandstationen et besøg, når de giver dig muligheden. Eventuelt i efterårsferien.

Svamp

 1. Prøv at finde en stor svamp eller en svamp den har åbnet sig op og viser lamellerne frem. Brug mobiltelefonen. Stik telefonen ind under hovedet på svampen og tag et billede af svampen så det er muiligt at få et billede af svampen set fra neden af. Få et billede af svampens stok og lameller.
 2. Gentag også med en svamp der er delvis åben.

Jernbane

 1. Tag et billede af en jernbanestrækning der er lige og strækker sig så langt øjet rækker.  (af sikkerhedesmæssige årsager er det best at være 2).

Vej

 1. Tag et billede af en vejstrækning, der er lige og strækker sig så langt øjet rækker. (Det er bedst fra en bil, da den naturligvis kan befinde sig midt på vejen). (Af sikkerhedsmæssige årsager er det naturligvis en passager der tager billedet). (I tilfælde at vi ønsker at tage et billede midt på vejen - stående, så er det af sikkerhedsmæssige nødvendigt med en ekstra person (bilvagt).  (vær opmærksom på trafikken, da bilerne skal køre biler og ikke have kontakt med en person som laver noget farligt).
  1. Landevej
  2. Motortrafikvej
  3. Hovedvej
  4. Motorvej

Sti

 1. Tag et billede af en sti, der er lige eller med ganske få sving og stigen bare fortsætter lige så langt øjet rækker.
  1. Vandresti
  2. Skovsti
  3. Natursti
  4. Cykelsti
    

Siden er opdateret den 16-08-2023