Ferie

Nyd livet - Fordybelse - oplev - slap af - sove

Tilbage

Bade

Her på Kreatit.dk kan famlien finde inspiration til at bade i skolens sommerferien.

Hvor, hvorfor?

Når det er sommer og solen skinner, så drages vi til stranden. Det er gratis at bade ved stranden og det er dejligt af få en dukkert når det er varmt.

Alternativt har vi også mulighed for at have et havebassin i haven.

Regner det eller er koldt så får vi lyst til at tage en tur i den nærmeste badeland eller svømmehal.

Vi bor i Danmark og her er der ofte kort afstand til stranden.

Der er også store muligheder for at leje et sommerhus, som ligger tæt ved stranden.

Nogle mennesker i Danmark bor så tæt ved stranden at de kan cykle derhen.

Andre køre til standen i famliens bil. Nogle bor i cykelafstand men tager bilen på grund af alle de ting, som skal med til stranden.

Huskeliste

Her er en lille liste af bare nogle af de ting:

Blå flag

Husk at det er bedst at bade på strande med blå flag. Her er du altid sikkert på at badevandsvaliteten er god. Sommerern i gennem vil der blive taget prøver af vandet for løbende at kontrolere for bakterier og alger.  Hvis vi så besøger den samme strand og der ikke er noget blå flag, så skal alarmklokken ringe. Det blå flag er taget ned, netop fordi badevandskvaliteten ikke er god. Dog kan flaget igen komme op, hvis badevandskvaliteten igen er god.

Blå flag kræver også sikkerhedsfaciliteter i form af passende antal funktionsdygtig sikkerhedsudstyr samt førstehjælpsudstyr. Nødtelefon skal forefindes enten direkte på strande eller i nærheden. Nogle strande forefindes der også livredreddere.

Redningspost

Det er også en god ide at kikke efter redningsposten i form af en rød trekant. I denne røde trekant vil der sikkert være en redningskrans. Husk at holde øje med de grønne skilte med et redningsnummer. Det nummer skal du bruge i tilfælde du skal tilkalde hjælp. For så ved falck på hvilken strand du befinder dig.

ulykke

Hvis du ser en som er i havsnød, så husk at tage redningskransen med i vandet. Grunden er den at den som er kommet i havsnød højst sandsynlig er faldet i et hestehul. Hestehul er huller tæt på revler med stærk strøm.

Husk ikke at gå direkte imod den havsnødte fra stranden. Du kan selv da havne i samme situation. Gå en lang bue uden om og nærm dig dernæst fra siden. Når du er i kaste afstand så kan du kaste redningskransen over til ham eller hende. Når han eller hun har fat i redningskransen, trækker du redningskransen hen til dig. hver opmærk som på at det nok er dig der skal gåt meste arbejde. Den nødstedte er som oftes afkraftes. Mange vil oftes kæmpe for at svømme væk i mod strømmen. Hvis svømmeren eller den havsnødte stadig har krafter tilbage så bed han eller hende om at svømme væk - over imod dig - langs stranden. Det skulle være den bedste metode.

Baderegler

Du kan finde badereglerne her på hjemmesiden -

 

 

 

 

 

 

Siden er opdateret den 31-10-2020