Ferie

Nyd livet - Fordybelse - oplev - slap af - sove

Tilbage

Titel: Halloween i Danmark

Kategori: Halloween.

Beskrivelse: Halloween sammenlignes med fastelavn i Danmark: Børn klæder sig ud og går rundt og banker på naboernes døre for at få slik.Halloween

Fastelavn er i Danmark nu næsten udelukkende en børnefest, til forskel fra Halloween  også kan være for de voksne.

En af de mest kendte halloween-skikke er at udskære et orange græskar med et skræmmende ansigt og bruge det som lamper.  

Det hele startede med at den amerikanske "halloweeen" begyndte at vinde popularitet i Danmark, efter at Ekstra Bladet i 1998 to initiativt til det første af en række årlige halloween-arrangementer i Scala. Det var med gyserfilm-maratoner, gevinster til bedste udklædning m.v. I år

I år 2000 blev det for alvor sat gang i løjerne da begyndte Fætter BR nemlig at sælge halloween-udstyr.

2006 ville Tivoli også med på ideen. De holdt åbent i efterårsferien med græskar, hekselandsby osv.  Det blev en succes. I 2008 deltog opimod 264.000 mennesker i Tivolis halloween-arrangement.

Legoland i Billund er også begyndt at bruge temaet i efterårsferien.

Halloweens voksende popularitet i Danmark kan direkte måles i den nationale græskarproduktion, der i løbet af få år er steget til ca. 400.000 græskar i 2008. Derudover fortæller de forretninger, der sælger udklædningstøj har en eksplosiv stigning i omsætningen de senere år.

"Normalt går jeg på posthuset med 3 pakker om dagen, men i oktober måned var jeg på posthuset med hele 100 pakker hver dag", fortæller Nicoline Louise Petersen fra blikfang.com. Hun har tolv-doblet sin opsætning over de seneste fire år.

 

Siden er opdateret den 31-10-2020