Ferie

Nyd livet - Fordybelse - oplev - slap af - sove

Tilbage

Titel: Fastelavn er mit navn....

Kategori: FASTELAVN.

Beskrivelse: Søger du oplysninger om Fastelavn, hvor børnene klæder sig ud i alverdens dragter for at ligne ting, dyr eller personer.Fastelavn

Slår katten af tønden

Ud over at børnene klæder sig ud så slå vi katten af tønden.
Det går i sin enkelthed ud på at der bliver hængt en til flere tøndeformet beholder op i et tov eller reb. Byens børn får så på skift muligheden for at slå på denne tøndeformet beholder. Beholderen er hul indvendig, men ikke tom. Inde i beholderen er der som regel slik. Beholderen er som regel dekoreret med mange farver. Børnene bruger en kølle til at slå med. Børnene er som regel klædt ud, så de ligner en ting, et dyr eller personer. 

Konkurrence til tøndeslagning


Kattedronning! Rundt i byerne er der konkurrence om hvem der er den første som slår bunden ud af tønden og udnævt til kattedronning.
Kattekonge! Kattekongen er den som slår det sidste bræt ned af det som før var en tønde.

Udklædning! Ud over er der som regel en konkurrence om hvem der har den bedste udklædning. Der gøres ikke forskel bedste pige udklædning og bedste drengeudklædning. 

Fastelavnssoldater  

I de små landsbyer så vil du i østjylland fastalavnssøndag, møde fastalavnssoldater. De går fra gård til gård, fra hus til hus og synger en bestemt fastelavnssang. Det er en tradition i gennem 75 år. De samler penge ind til skoleudflugter, samt en fastelavnsfest.
Soldater hedder de fordi de ligner soldater. Ens udklæd alt efter hvilket sogn de går i. De marchere i takt. De har også en fane med. 

Siden er opdateret den 23-02-2021