Ferie

Nyd livet - Fordybelse - oplev - slap af - sove

Tilbage

Fugle i haven

Når det er vinter så er det svære for dyrene i naturen, at finde føde. Fugle i haven

I skoven er der måske jægere, som sørger for at rådyrene og skovens fugle får mad. Men hjemme i vores have kan vi sørge for, at havens fugle får noget at spise.

Hvis vi smider brød ud til dem, hvor der er mest aktivitet (fuglespor i sneen) vil de blive glade.

Så kan det være at vi efter nogle dage kan se havens fugle, når de kommer for at spise brødet.

Fuglene i haven kan godt lide at spise lidt op i højden. Grunden er at de har en større change over for en kat. Hvis du ikke har et fodrebræt, så vil jeg anbefale at du laver en lidt stor bunke sne eller triller en snebold. Denne bunke sne eller snebold skal du så skære over for oven så der dannes en form for platform. Her vil fuglene være glade for at spise brødet du smider ud til dem.

Når vi så har vinterferie så kan vi nyde synet af alle de fugle som gæster vores have. Hvis der måske er slåskamp om maden, det vil sige at de store fugle jager de små fugle væk fra brødet, så kan jeg anbefale at der bliver lavet 2 steder de kan få mad. Jeg vil ikke kunne garentere at fuglene så kan finde ud af at 1 tag selv mad for småfugle og 1 tag selv mad for de større fugle. Jeg siger bare at så har fuglene måske en muligthed for at flere kan spise.

Solsorten vil være tilfreds med at der bliver smidt nogle æbler, som vi mennesker ikke længere ønsker at spise. Disse æbler vil jeg tro, at solsorten mest er tilfredse med hvis de bliver smidt i nærheden af en busk med tætte grene. Så kan de nemlig hurtigt søge tilflugt i busken, hvis der er fare på færde.

 

 

Siden er opdateret den 31-10-2020