Ferie

Nyd livet - Fordybelse - oplev - slap af - sove

Tilbage

Historie

Her på kreatit.dk finder du noget om historie, som kan opstå i sommerferien. historie

Historie er mange ting.

Danmarkshistorie

Rundt om i Danmark er der et stykke Danmarkshistorie. Dybel mølle og Danevirke er aldrig det samme, hvis vi ikke er bekendt med historien, som der har udspillet sig her. Når børnene har en forståelse for slaget ved Dybel mølle, så kan det være interessant at familien besøger dette sted i sommerferien.

Digtning af historie

Børn er gode til at digte historier. I sommerferien har tankerne frit spil. Fold et stykke papir x-antal gange. Når papiret har noget det ønskede resultat, så klipses der på midten (der klipses, så der dannes en bog med klips i ryggen). Klip nu sidderne op, så bogen er færdigdannet. Nu er det op til barnet eller børnene i fællesskab om at skabe en historie.

Eventyr

Børn elsker eventyr. Mange år har vi læst eventyr højt for vores børn. Børnene selv er begyndt at læse eventyr og selv kan stave og skrive. Så pludselig kommer den ene eventyr efter den anden ud af deres mund. Som forældre skal vi ikke rette stavefejl. Lad børnene skrive løs. Det vil børnene lære meget af. Børn tænker ikke at når de gik i skole, havde de ikke lyst til at skrive. Det er kedeligt. Vi har presset dem lidt. Men nu hvor de har fri, og ingen presser dem. Ja, så skriver de løs. Tegninger bliver det måske også til. 

 

 

 

 

Siden er opdateret den 31-10-2020