Ferie

Nyd livet - Fordybelse - oplev - slap af - sove

Tilbage

Insekt

Her på hjemmesiden kan du finde inspiration til insekter i sommerferien.

Insekterne bider

Når vi er ude i haven sammen med vores børn, så flyver insekterne rundt om vores øjne og øre. Nogle gange må vi også ufrivillig tage imod stik fra disse insekter.

Insekterne larmer

Når vi er allermest træt, så vågner vi måske eller har problemer med at falde i søvn. Så bliver vi forstyrret af en summen for ørene. Når vi åbner øjnene og tænder lyset, ser vi som regel et insekt der flyver rundt tæt på vores hoved. De kan have kommet ind i vore soveværelse, da vi luftede ud midt på dagen. De kan også være kommet ind gennem et åben vindue. Vinduet åbner vi for at kunne sove i sommervarmen. 

interessante

Hvordan kan de være interessante? Det jeg mener er at når vi går i haven, så har insekterne travl. De kan være ganske interessante eller spændende. Vi kan komme ganske tæt på deres arbejdesplads - blomsterne. Humlebier, bier, mariehøner og svirfluer med mere.

Sommerfugle - læg mærke til når de ruller deres lange snabel ud for at få nektar. Når du graver have kan du også være heldig at opdage sommerfuglepubberne i jorden.

Larver - larver i alverdens farver. Det kan være spændende at holde øje med en larver. Fang eventuelt nogle stykker. Husk de har brug for blade. Det vil være bedst at finde de samme blade, som dem de sad på da vi fandt dem. De har ogås brug for ilt. Det vil nok være bedst at have dem i et stor glas med ingen låg men et net, som de ikke kan bryde ud men stadig få en masse luft eller ilt. Husk at lukke dem ud i haven, når de er kommet ud af der larvetilværelse.

Bier - læg mærke til biernes gule ben, der bliver tykkere og tykkere af pollen.

Øjentvister - se deres reaktion på et lille prik med en lille tandstik. Bagpartiet vil bukke sammen og eventuelt fange pinden eller tandstikken med kloen.

Fluer - hvor tæt kan du komme på en flue før den flyver væk. Find ud af hvor godt et syn den har. Kan fluen også et godt syn når det er mørk. Prøv også at læg mærke til hvordan fluerne vasker sig.

Græshopper - de spiller musik. Hvordan gør de? De kan også hoppe, men hvor langt?

Tusindben - de kan rulle sig sammen. Har de 1000 ben? Hvor dan går de? Hvad sker der når vi rører ved deres foreste følehår? Gå de en bue udenom eller prøver de at klatre op ad pinden eller græstrået, vi bruger at ved følehårene.

 

 

 

 

 

Siden er opdateret den 31-10-2020