Ferie

Nyd livet - Fordybelse - oplev - slap af - sove

Tilbage

Titel: Modellervoks i juleferien

Kategori: Skoleferie - Juleferie - Modellervoks

Beskrivelse: Søger du inspiration til at lege med modellervoks? Her på Kreatit.dk kan du finde inspiration til at gøre noget kreativt med modellervoks.
 

Hvorfor?

Børn elsker at forme ting eller figurer i modellervoks. Modellervoksen kan ersatte det at lege og bygge med sne. Forskellen er naturligvis at dette kan gøres indendørs i varmen. Sneen smelter og forsvinder hvorimod modellervoksen kan købes næsten overalt eller også kan vi med få midler lave noget selv. Modellervoksen holder formen indtil vi ikke gider at se på det mere. Sneen er aldrig der med sikkerhed. Sneen har kun en farve i modsætning hertil har modellervoksen mange farver.
Når mor fremstiller den ene juledekoration efter den anden, så får børnene lyst til at lege med dekorationsleret, men det er meget tungere at arbejde med i forhold til modellervoks, som er klar til at arbejde med med det samme og let at forme med. 
 

Inspiration til hvad vi kan lave?

Det er juletid,så jeg tænker at børn kunne finde på eller have lyst til at lave et snelandskab. I stedet for at købe utroligt meget hvid modellervoks eller fremstille noget selv, så vil jeg bruge bomuldsvat. Nisserne kan være at du har nogle piberense-nisser til at ligge i gemmeren. Husene kan du måske lave i legoklodser. Hvad er der så tilbage? Jo det kan være du kan lave nogle grønne grantræer. Det kan være du kan forme nogle biler. Du kan måske også lave en eller flere snemænd. 
Du kan måske også lave et større åben hus i lego. Det vil sige et hus som kun har ydre og indre vægge. Her kan piberensernisserne bo. Der skal laves borde og stole med tændstikker til hjælp. Der kan laves kopper og talerkner. Bestik kan måske klippes i sølvpapir. Der kan måske også bo en hund eller en kat, som kan modelleres. Disse dyr kan måske endda have en lille nissehue på og halsbånd. 
Børnene har måske endda et dukkehus, som kan trænge til ekstra sjove detaljer. En hund, kat, kanin eller marsvin. Der kan igen laves stole og borde. Der kan laves lamper. Standerlamper kan en rund tandstikker som gør det muligt at fremstille en standerlampe. Lampeskærmen og foden kan laves i modellervoks. Der kan laves risengrød til hele familien med modellervoks. Hunden og katten kan måske få en lille mad og vandskål lavet i modellervoks og måske beklædt med staniol indvendigt.  

Hjemmelavet modellervoks

Siden er opdateret den 24-09-2021