Ferie

Nyd livet - Fordybelse - oplev - slap af - sove

Tilbage

Titel: Sjovt med modellervoks i weekenden

Kategori: Modellering - Modellervoks

Beskrivelse: Børn elsker at lege med modellervoks. Det er weekend og børn i alle aldre har behov for sætte kreativiteten i gang, som eksempelvis kan gøres med modellervoks.

 

Alder

Fra 2 år til 9 år. 
 

Hvorfor lege med modellervoks?

Weekend i vinterhalvåret taler om december, januar og februar måneder, Det er køligt vejr udenfor. Det er for det meste mørkt. Blæst og regn måske sne. Sne kan godt få børnene til at foretrække at være ude og lege, men bagefter kan de føle et behov for noget som ikke er så energikrævende. Det vil sige at weekendens lege mest går med stille indendørs lege, når energien er opbrugt.

Weekend i det tidligere forår marts, april og maj måneder. Efter efteråret og vinterhalvåret med regn og blæst, så springer børnene ud og lege i de første solskinsdage. Regn kan få børnene til igen at søge indendørs til de mere stillesiddende lege.  

Weekend i sommerhalvåret juni, juli og august måneder. Børnene er ude og lege det meste af dagen, men når mørket falder på så kaster de sig over indendørs stillesiddende lege. Når regnen falder så er det heller ikke så sjovt at være udendørs, så søger børnene ind. 

Weekend i efteråret september, oktober og november måneder. I denne tid er der tiltagende behov for stillesiddende lege indendørs. Regn og blæst gør at børn foretrækker at blive indendørs. 
 

Eksempler på kreativiteten

Det kan være at familien har besøgt en seværdighed eller haft lyst til at besøge en. I den forbindelse kan det være at børnene har lyst til at skabe deres egen lille univers. 
Det kan være at legoklodserne skaber rummene og modellervoksen de levende dyr eller fisk.  Det kan også være at familien har en bondegård eller et familiemedlem har en bondegård med nogle dyr. Så kan børn få lyst til at skabe deres egen drøm om en bondegård og de dyr, som de forventer at der er på bondegården. Det kan så godt være at de med legoklodser skaber bygninger, hvis ikke børnene har en bondegård i træ.  En anden ting kunne også være at bygge og lege med Lego, som jeg ganske kort nævnte ovenover.   

Link

Modellervoksens historie

Hjemmelavet modellervoks

Modellervoks - et godt genbrugsmateriale

Modellervoks - slip kreativiteten fri med modellervoks

Modellervoks for større børn med sans for detaljer som tema

Modellervoks for teenageren

 

Siden er opdateret den 30-06-2021