Ferie

Nyd livet - Fordybelse - oplev - slap af - sove

Tilbage

Musespil med dambræt

Musespil med dambræt er et lille hyggeligt musespil med rigtig mange pebernødder.

Dette musespil med dambræt kan spilles en større antal personer, fremfor det almindelige som kun har 2 spillere. Her kan en hel skoleklasse spille mus.

Alle kender det velkende brædspil dam eller skakbrætspil. Hvis ikke så er det et stort stykke papbræt med 64 felter på som er skiftevis sorte og hvide felter.

Det starter med at vi fylder alle 64 felter ud med pebernødder. Der vælges op til 6 personer som skal gå uden for døren. Nu skal resten af klassen blive enige om hvor musen er. Det kan måske være lidt svært. Det er heller ikke umuligt at 6 forskellige personer eller elever kan få lov til at vælge hvilken som skal være mus.

Når musen er blevet valgt så må første person eller elev få lov til at komme ind. Han får lov til at tage de første 10 pebernødder, medmindre at han eller hun tager musen. Så bryder klassen ind og råber MUS. Klasselæreren kan eventuelt pege ud til klassen når musen er taget.

Uanset om det er tilfældet at den første person eller elev finder musen kan den næste person eller elev få lov til at vælge en ny mus, og den første som har valgt sin mus få lov til at finde sin plads igen. Når den nye mus er blevet valgt bliver den næste kaldt ind. Han eller hun får igen lov til at tage 10 pebernødder, men kun hvis han eller hun ikke finder musen.

Sådan fortsætter spillet indtil alle som er blevet sendt ud for døren har været inde og forsøgt at få 10 pebernødder. Som du nok har bemærket så vil det være sværre og sværre at få de 10 pebernødder, idet der kan blive færre og færre at vælge pebernødder imellem. Der er ingen som siger at det skal være sådan. I og/eller jeres lærer bestemmer hvor dan det skal foregå. Det kan være så længe at der er pebernødder nok I og/eller jeres lærer bestemmer sig for at der hver gang skal fyldes op så alle personer eller elever har lige gode chancer til at få 10 pebernødder.

Som sagt så er der 64 felter som i starten bliver fyldt ud med pebernødder. Hvis det nu er sådan at alle har fået 10 pebernødder, så vil der være 4 pebernødder tilbage heri blandt den sidst valgte mus. Det kan måske være muligt at en ny person eller elev bliver sendt udenfor, imens bliver der fyldt op, så der er 10 pebernødder. En ny elev eller person vælger en ny mus og den sidste elev eller person må så komme ind og forsøge at finde gå uden om musen og dermed få lov til at spise alle pebernødderne.

 

 

 

Siden er opdateret den 12-03-2021