Ferie

Nyd livet - Fordybelse - oplev - slap af - sove

Tilbage

Titel: Skattejagt efter påskeæg med påskeharen

Kategori: Skoleferie - Påskeferie - påskeharen

Beskrivelse: Traditionen tro så kommer påskeharen forbi og lægger en eller flere påskeæg ude i haven til børnene.

 

Traditionen

Det er påskeferie og hvert år så kommer påskeharen forbi de danske hjem. Alle harer føder levende unger, men påskeharen den lægger æg. 

Grunden til at jeg skriver skattejagt i overskriften er fordi, påskeæggene godt kan være skjult. Det er kun påskeharen som ved hvor mange æg der skal findes. 
 

Påskeæggene

Alle påskeæggene er af chokolade. Da påskeæggene skal gemmes i naturen, så vil jeg anbefale at det er påskeæg der er pakket ind i papir eller sølvpapir. Dermed undgår vi at børnene spiser chokolade med jord og andre bakterier ude fra naturen. Alternativit kan også være at der i stedet for chokolade i naturen skal findes enten postkort med motiver af påskeæg eller karton som er ægformet. 

Skattejagten

Jeg vil lige gør opmærksom på at det er bedst med PÅSKEÆG MED PAPIR PÅ. 
 

Skattejagt type 1

Chokoladeæggene bliver spredt rundt i haven. Halvdelen ganske tydeligt og den anden halvdel lidt bedre gemt eventuelt 2 - 3 æg som er ganske godt gemt. Børnene får så en skål hver og så er det ellers på "skattejagt" rundt i hele haven med mindre at der er nævnt kun forhaven eller kun baghaven.
Det er vigtigt at alle fundne æg bliver til sidst samlet en en fælles skål. Grunden er at det skal ikke være forskel på hvor hurtig og dygtig børnene er til at samle påskeæggene. Se eksempelvis - skatten skal deles i teksten længere nede på siden. 
 

Skattejagt type 2

Børnene får et skattekort, som viser hvor der er ledetråde til der hvor skatten er gemt. Skatten indholder alle påskeæggene.  
 

Skattejagt type 3

Børnene får et skattekort, som viser hvor der er poster. Hver post er der et regnestykke. Resultatet fortæller hvor mange påskeæg der er gemt ved eller i nærheden af den enkelte post.
 

Skattejagt type 4

Børnene får i starten af skattejagten 1 post til jagten på skatten. Post 1 leder dem videre til Post 2. Sådan fortsætter de jagten på skatten. Skatten er naturligvis alle påskeæggene.  
 

Skatten skal deles

Så går den vilde jagt på at finde alle ægene. Børnene skal naturligvis dele hele skatten. Det vil sige at jeg går ind for at det skal være ens for alle. Nogle børn er bedre til at finde æggene end andre. Jeg fandt 10 æg er der måske en der kommer ind og siger en anden jeg fandt 20. Så kan det ikke nytte noget at sige - spis bare de æg som i fandt. Barnet som kun fandt 10 æg vil ikke være glad længere. Men skal børnene dele de fundne æg, så vil barnet med 10 æg være lige så glad for de æg, som barnet der fandt 20 æg. Det bliver så 15 æg de skal dele. Så er der det barn som fandt 20. Han eller hun er nok ikke helt tilfreds med at skal dele med en anden. Hvis nu alle æggene bliver lagt op i en fælles skål en voksen fordele æggene, så kan han eller hun som fandt flest æg måske få lov til at vælge først. 
 

Problemer med skattejagten

Regnvejr! Skulle det være for kold eller regnfuldt er det muligt at gemme påskeægene inde i huset.

Kulde! Skulle det være for koldt for børnene. Jeg tænker bare at børnene kan få noget varmt tøj på. Påskeæggene kan også være så spredt rundt i haven at de kan løbe sig til varmen. Men det kan naturligvis også være så koldt og blæsende at børn foretrækker at være indendørs. Det kan faktisk også være muligt at der er snestorm i påsken i værste tilfælde. 

Solskin! Solskin kan være et problem for æggene. Grunden til det er at æggene som regel er af chokolade. I steder for chokoladeæg så kunne der måske som alternativt gemmes karton, som er ægformet.   

Børn i forskellige aldre

Jeg har selv erfaring med, at der kan være forskel på, hvor hurtige børnene er til at finde påskeægene. Derfor vil jeg måske anbefale at det yngste barn for lov til at lede selv. Når han eller hun har fundet halvdelen af de æg der skal findes, så er det storbrorens eller storsøsterens tur til at lede efter de sidste. Det kan eventuelt også være forberedt. Så halvdelen af æggene er lette at finde, de øvrige æg er sværere at finde.

Husk at det er vigtigt at alle aflever de fundne æg i en kurv, skål eller en tallerken. Derefter deles æggene ligeligt. Så er der ingen som bliver kede af af at en af børnene finder mange og et andet ganske få.

 

 

Siden er opdateret den 05-03-2021